Nieuw: intensieve online communicatiecursussen bij Erasmus Academie!

Dame die de pagina van de Volkskrant bekijkt op de Ipad

Leer online je schrijfvaardigheid te verbeteren!

Erasmus Academie biedt sinds kort intensieve, online schrijfcursussen aan voor professionals. De cursussen zijn exclusief ontwikkeld in samenwerking met online schrijversacademie Editio. Doel is om de schriftelijke communicatievaardigheden van professionals te verbeteren. Dat gebeurt in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, waar en wanneer u wilt, met veel individuele aandacht (feedback), en ruimte om te werken aan eigen projecten. De cursussen starten op 9 november dit jaar en worden daarna regelmatig herhaald.

Hoe schrijf je een goede speech voor iemand? Kunnen beleidsrapporten zo geschreven worden dat ze meer impact hebben? Hoe houd je de lezers van je website vast met boeiende teksten? Welk verhaal vertelt jouw organisatie en hoe zet je dit op papier?

Deze vragen staan centraal bij de online schrijfcursussen die Erasmus Academie exclusief in samenwerking met Editio heeft opgezet. Uitgangspunt daarbij is dat schrijven een vak is dat iedereen kan leren. We maken daarvoor gebruik van Creative Writing Program van de Universiteit van Oxford: uitleg, lezen, zelf doen, direct feedback en intensief.

Onze cursisten werken op een door Editio ontwikkeld interactief platform, waar alle uitleg te vinden is, waar berichten kunnen worden verzonden naar tutors en medecursisten en waar gereageerd kan worden op de gemaakte opdrachten van medecursisten. Er zijn elke week twee opdrachten. De gemiddelde werklast van de cursussen ligt rond de vier uur per week. Lesgroepen zijn ook nooit groter dan tien deelnemers. Er is dus intensief contact met medecursisten en met de tutor.

Belangrijk voordeel van onze online schrijfcursussen is dat deelnemers ook aan hun eigen project kunnen werken. Er is dus direct voordeel door de koppeling aan de werkpraktijk.

De cursussen worden begeleid door zeer ervaren docenten: Mieke Bouma, Walter van den Berg, Joris van Casteren, Wim de Jong, Linda Polman, Corona de Wert en Aukelien Weverling. De waardering voor de online cursussen van Editio is met een 8 gemiddeld ook hoog.

"Het voordeel van een cursus bij Editio is dat je samen met je medecursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus." (Ellen van Til)

Intensieve communicatiecursussen voor professionals I Startdatum 9 november 2016. Ga voor meer informatie naar www.erasmusacademie.nl/online_opleidingen.

  1. Speechwriting
  2. Corporate Storytelling
  3. Schrijven voor het Web
  4. Beleidsnotities met impact
  5. Journalistieke longreads
  6. Bloggen

Inschrijven

Inschrijven is online mogelijk via www.erasmusacademie.nl/online_opleidingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten, of heeft u vragen neem dan contact op met Mariëlle Elenbaas Programmamanager bij Erasmus Academie (T 010-4082126/ E elenbaas@erasmusacademie.nl).