Nieuwe beleidsmaatregelen voor rechtvaardigheid en gendergelijkheid in academische promoties

Tijdens het evenement ‘Het bevorderen van sociale gelijkheid in de academische wereld’ op 21 november lanceerde de Erasmus Universiteit Rotterdam 25/25, een beleidsmaatregel om getalenteerde vrouwelijke academici in staat te stellen zich voor te bereiden op de volgende stap in hun professionele carrière.

Ondersteund door de Rector Magnificus, College van Bestuur, decanen en Universiteitsraad, is dit initiatief een belangrijke stap in het waarborgen van rechtvaardigheid in academische promoties en uiteindelijk het stimuleren van gendergelijkheid in de academische gemeenschap van EUR.

“Het percentage vrouwelijke hoogleraren moet in vijf jaar tijd stijgen naar minstens 25%, en daartoe voeren we nieuwe maatregelen in. We hebben voldoende getalenteerde vrouwelijke universitaire docenten die richting het hoogleraarschap kunnen groeien,” aldus Rutger Engels Rector Magnificus Erasmus Universiteit.

25/25 Policy Announcement

25/25 maatregel

25/25 staat open voor universitair docenten en universitair hoofddocenten aan alle faculteiten aan de EUR, inclusief het Erasmus MC. Door toegewijde mentoring, portfolio-analyse, onafhankelijke feedback op portefeuilles en fondsen voor in aanmerking komende kandidaten, markeert het 25/25 initiatief een aantoonbaar streven.

“Met deze maatregel willen we een transparant, eerlijk benoemingsproces dat genderneutraal is, omdat wij vrouwen in de pijplijn naar boven willen stuwen,” aldus Professor Semiha Denktas, Chief Diversity Officer EUR.

Meer informatie

Voor meer informatie over 25/25 en hoe u zich kunt aanmelden, gaat u naar www.eur.nl/2525.