Nieuwe voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam

Per 1 december 2015 heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Kristel Baele, voormalig interim-voorzitter van Hogeschool Leiden, zal zich de komende vier jaar bezig houden met het strategisch beleid, internationale aangelegenheden en externe contacten van de Erasmus Universiteit.

De ambities en uitdagingen van de Erasmus Universiteit inspireerden me om deze stap te zetten. Ik kijk er naar uit om met mijn collega’s in het CvB en de universitaire gemeenschap deze mooie universiteit verder te brengen. Het belang van internationalisering, diversiteit en inclusie en de verbinding met de stad en onze kennispartners zijn thema’s die me uit het hart gegrepen zijn en waaraan ik een bijdrage hoop te kunnen leveren".

Tijdens de nieuwjaarsreceptie sprak Kristel Baele over haar eerste indrukken als collegevoorzitter. Daarnaast keek ze vooruit naar de uitdagingen van 2016 en de komende jaren:

·         Internationalisering

·         Uitbreiding en vernieuwing van de campus

·         Top support voor studenten en academici

In de bijlage vindt u de volledige toespraak van Kristel Baele.