Nieuwe wetenschappelijke directeur ERIM

Prof.dr. Pursey Heugens volgt prof.dr. Marno Verbeek op als Scientific Director van het Erasmus Research Institute of Management (ERIM), het gezamenlijke onderzoeksinstituut van Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) en Erasmus School of Economics (ESE).

Pursey Heugens is hoogleraar Organisation Theory, Development, and Change bij RSM. Hij volgt Marno Verbeek ook op als onderzoeksdecaan bij RSM. Na zes jaar aan het hoofd van ERIM te hebben gestaan, gaat Verbeek zich weer richten op zijn rol als finance professor bij RSM, na een korte sabbatical bij ESMT in Berlijn.

Steef van de Velde, decaan van RSM: “Wij zijn blij met de komst van Pursey en wensen hem succes bij het verder uitbouwen van ERIM. Ons onderzoeksinstituut is een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen onderzoek op het gebied van management en economie. Het is een alliantie van wereldklasse. We staan bijvoorbeeld op de 15de plaats op de ranglijst van US News & World Report, als het eerste instituut voor bedrijfskunde en economie in een niet-Engelstalig land.

“Ik wil Marno van harte feliciteren met deze resultaten en hem bedanken voor zijn inzet. Zonder zijn inspanningen zouden ons platform voor onderzoekscommunicatie RSM Discovery en het PhD in deeltijd programma er niet zijn geweest.”

Prof. dr. Philip Hans Franses, decaan van ESE: “Gecombineerd onderzoek op het gebied van bedrijfskunde en economie is bewezen relevant en invloedrijk. Marno heeft bewezen een geweldige leider te zijn en daar zijn we hem dankbaar voor. We zien ernaar uit de samenwerking voort te zetten en wensen Pursey het beste bij zijn werkzaamheden om ERIM naar het volgende niveau te brengen.”

Evaluatie
Onder leiding van Marno Verbeek behaalde ERIM een positief resultaat op het Standard Evaluation Protocol (SEP) voor management onderzoek dat werd uitgevoerd tussen 2010 en 2015. Dit geeft duidelijk aan dat ERIM een van de beste onderzoeksinstituten is in Europa. Verbeek zette wetenschappelijke integriteit zeer hoog op de onderzoeksagenda van ERIM, zodat het nu een geïntegreerd onderdeel is van de curricula voor de Research Master in Business and Management en PhD. Tegelijkertijd organiseerde hij discussiebijeenkomsten voor de wetenschappelijke medewerkers.

Prof.dr. Huibert Pols, rector van de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt dat ERIM een van de kroonjuwelen is van de universiteit, met een uitzonderlijk onderzoeksprogramma. “Gedurende de afgelopen zes jaar heeft professor Verbeek een grote bijdrage geleverd aan ons onderzoeksbeleid en zijn steun voor het onderzoeksprogramma was indrukwekkend. Ik zie ERIM als een sprekend voorbeeld van hoe een onderzoeksinstituut moet functioneren binnen een moderne universiteit. Bovendien is het een goed voorbeeld van multidisciplinair onderzoek.”

Meer informatie in dit persbericht.

Over ERIM
Het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. ERIM is opgericht door Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) en Erasmus School of Economics (ESE). ERIM organiseert het Erasmus Doctoral Programme in Business and Management voor het opleiden van jonge, veelbelovende wetenschappers. Aan ERIM zijn meer dan 350 onderzoekers verbonden.

Professor Marno Verbeek RSM
Meer informatie

Marianne Schouten, Communications Manager bij RSM, T +31 10 408 2877 of E mschouten@rsm.nl

Ronald de Groot, Communications Officer bij ESE, T + 31 10 4081762 of E rdegroot@ese.eur.nl.