Gastcuratoren maken verrassende tentoonstelling van EURcollectie

Dinsdag, 19 september 2017

Erwin Olaf, Sophie Zijlmans, Jan Cremer, Gilbert & George; een greep uit de kunstenaars in de expositie ‘De keuze van de postkamer’, die medewerkers van Documentary Information samenstelden. Als gastcuratoren doken ze de database en de depots in van de kunstverzameling van de EUR. ESE-decaan prof.dr. Philip Hans Franses, voorzitter van de kunstcommissie, opent de tentoonstelling vrijdag 22 september in de Erasmus Gallery.

Tegenstrijdige rol leidinggevenden bij innovatie

Dinsdag, 19 september 2017

Overheden moeten met minder middelen beter presteren. Nieuwe producten en processen kunnen daarbij helpen. Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij dit soort innovatie, stelt bestuurskundige Stephan Dorsman in zijn proefschrift. Ze blijken echter in een dubbelrol te belanden tussen continuïteit en risicomijding enerzijds, en innovatie en herontwikkeling anderzijds. Hij promoveert donderdag 28 september 2017.

‘Sorry’ zeggen is beter dan duur cadeau

Dinsdag, 19 september 2017

Een cadeau geven om het goed te maken werkt vaak niet zoals de gever verwacht. Ontvangers blijven na het uitpakken van een cadeau vaak vooral boos, zelfs als de gever kiest voor het duurdere boeket of diner. Sorry zeggen werkt beter. Dat ontdekte promovenda Laura Straeter van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Vertrouwen draagt in hoge mate bij aan succes van publiek-private samenwerking

Maandag, 18 september 2017

Stadsvernieuwing en andere stedelijke projecten worden vaak aangepakt in een publiek-private samenwerking (PPS). Carley Pennink (IHS, Institute for Housing and Urban Development Studies) stelt dat er sprake is van een vertrouwenscyclus in deze samenwerkingsverbanden die de perceptie van de resultaten en risico’s door de partners in hoge mate beïnvloedt. Ze promoveert vrijdag 29 september 2017.

Victor Bekkers nieuwe decaan ESSB

Maandag, 18 september 2017

Het College van Bestuur heeft prof.dr. Victor Bekkers per 1 januari 2018 benoemd tot nieuwe decaan van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).

Erasmus Universiteit hijst regenboogvlag

Maandag, 18 september 2017

De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht groot belang aan diversiteit en inclusie. Daarom wordt tijdens de Rotterdam Pride-dagen (21 t/m 24 september) een speciaal ontworpen EUR-regenboogvlag gehesen.

EUR-filosoof Awee Prins publiceert kinderboek ‘De dag dat de zee weg was’

Dinsdag, 12 september 2017

Dr. Awee Prins heeft een filosofisch kinderboek geschreven met de titel 'De dag dat de zee weg was'. De illustraties zijn van veelvuldig bekroond illustrator Thé Tjong-Khing. Het boek verschijnt donderdag 14 september in de boekhandel.

Indiase diaspora

Dinsdag, 12 september 2017

Naar schatting leven ruim 25 miljoen mensen van Indiase afkomst buiten India. De vraag is wat hen verbindt en wat ze aan elkaar kunnen hebben. Daarover gaat de driedaagse internationale conferentie Challenging Perspectives on the Indian Diaspora: A Global Conference on Diaspora Studies and Policies, van 5 tot en met 7 oktober 2017 bij het Institute of Social Studies in Den Haag.

Europese steun voor onderzoek naar beenmergfibrose

Dinsdag, 12 september 2017

Arts-wetenschapper Rebekka Schneider van de afdeling Hematologie van het Erasmus MC heeft van de Europese Onderzoeksraad (ERC) een subsidie van €1,5 miljoen ontvangen voor 'deFIBER'; haar onderzoek naar beenmergfibrose.

Weersvoorspelling en Google-recensies maken deelauto’s winstgevender

Maandag, 11 september 2017

Bedrijven die deelauto’s verhuren en bedrijven als Uber kunnen meer winst maken door slimmer in te spelen op piekmomenten die ontstaan rond populaire plekken in de stad of bij slecht weer. Dat ontdekte promovendus Micha Kahlen van Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM). Zijn model kan zulke bedrijven helpen de auto’s beter te verdelen over een stad. Kahlen promoveert vrijdag 15 september 2017 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.