Nieuwsoverzicht

Rector magnificus Huibert Pols blijft aan tot na afronding Instellingstoets Kwaliteitszorg

Dinsdag, 20 juni 2017

De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de aanstelling van rector magnificus prof. dr. Huibert Pols verlengd tot uiterlijk de dag waarop hij met emeritaat gaat in juli 2018. De werving voor de opvolger wordt binnenkort opgestart. Rector Pols blijft in elk geval aan tot na de afronding van de Instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK) in het voorjaar van 2018.

Leiden-Delft-Erasmus magazine online

Editie juni 2017

‘As long as you love me’: De hits uit je jeugd als steun en toeverlaat

Dinsdag, 20 juni 2017

Popmuziek uit iemands tienertijd speelt nog verrassend vaak een belangrijke rol in het dagelijkse ‘volwassen’ leven. Die conclusie trekt mediawetenschapper Simone Driessen in haar proefschrift over opnieuw aangeboden popmuziek. Ze interviewde die-hard fans en analyseerde online reacties op de Britse tv- en concertserie The Big Reunion. Driessen verdedigt haar promotieonderzoek op 29 juni 2017 aan de Erasmus Universiteit.

Verbreed economische wetenschap met inzichten uit andere disciplines

Dinsdag, 20 juni 2017

Op vrijdag 30 juni 2017 aanvaardt prof.dr. Job van Exel het ambt van bijzonder hoogleraar Economics and Values bij Erasmus School of Economics vanwege de Vereniging Trustfonds. De titel van zijn oratie is ‘Waarde(n)volle economie: Over geluk, welvaart en morele dilemma’s’. Van Exel is tevens verbonden aan het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG).

Steven Sweldens benoemd tot hoogleraar Consumer Behavior and Marketing

Dinsdag, 20 juni 2017

Steven Sweldens is benoemd tot bijzonder hoogleraar Consumer Behavior and Marketing in Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) vanwege het Erasmus Trustfonds. Hij leidt onderzoek naar datgene waarvan consumenten zich vaak niet bewust zijn. De nieuwe leerstoel is 1 mei 2017 gecreëerd omdat klantgerichtheid en marketing belangrijker zijn voor het succes van organisaties.

Studenten Erasmus University College wonen straks hartje stad

Dinsdag, 20 juni 2017

Vanaf september wonen de studenten van het Erasmus University College, dat sinds 2013 aan de Nieuwemarkt is gevestigd, in hartje stad. Dan nemen 218 eerstejaars studenten hun intrek in een omgebouwd kantoorpand aan het Stadhuisplein naast de Coolsingel.

Vacature: PhD Candidate “Impact of Cultural Diversity on Urban Cultural Organisations” (1.0 fte)

Maandag, 19 juni 2017

The Erasmus School of History, Culture and Communication is looking for a PhD Candidate “Impact of Cultural Diversity on Urban Cultural Organisations” (1.0 fte).

ESL Researcher Alberto Quintavalla present at prestigious EU seminar

Donderdag, 15 juni 2017

Earlier this week, the European Commission's DG Education, Youth, Sport and Culture and the European External Action Service organised The Jean Monnet Seminar on EU Global Strategy: from vision to action. This is a thematic seminar on the EU’s global strategy for foreign and security policy. ELS’s Alberto Quintavalla, representing the Jean Monnet Chair of Economic Analysis of European Law, was one of the invited participants.

Tsunami of bottleneck: hoe taal het beleid over migratie stuurt

Dinsdag, 13 juni 2017

Omdat er in Nederland werd gesproken over ‘schaduwzijden’, een ‘tsunami’ en ‘dweilen met de kraan open’, werd het mogelijk om allerlei nieuwe wet- en regelgeving op te tuigen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Mark van Ostaijen naar Europese ‘arbeidsmigratie’, ofwel de migratie van ‘MOE-landers’. Migratie of mobiliteit zijn politiek beladen producten van onderhandeling en strijd. Taal heeft een sturende werking. Van Ostaijen promoveert vrijdag 23 juni 2017 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Overheid moet zich uitnodigend opstellen

Dinsdag, 13 juni 2017

Overheden worden steeds vaker uitgedaagd door burgers die zelf initiatieven ontplooien. Daar kunnen ze beter op inspelen als ze zich meer uitnodigend opstellen. De bestuurskunde kan daar een bijdrage aan leveren, mits het vakgebied een meer ontwerpgerichte oriëntatie ontwikkelt. Dit stelt bijzonder hoogleraar Bestuurskunde prof.dr. Arwin van Buuren op vrijdag 23 juni 2017 in zijn oratie “Vormgeven aan uitnodigend bestuur. Pleidooi voor een ontwerpgerichte bestuurskunde”.