Hoger opgeleiden in oude wijken: hoe werkt dat?

Dinsdag, 25 april 2017

Oude bewoners voelen zich soms minder thuis in hun eigen buurt als er veel hoger opgeleiden komen wonen. Toch wil Rotterdam meer hoger opgeleiden aan oude wijken in de stad binden. Uit onderzoek van twee Rotterdamse sociologen blijkt dat het negatieve effect van deze gentrificatie kan worden verzacht door de bewoners van de oude wijken erbij te betrekken.

Circus & Science: wetenschappers en circusartiesten treden samen op

Maandag, 24 april 2017

Wat doet jongleren met je hersenen? De magie van circus en de wetenschap daarachter, samen op een podium: dat is Circus & Science op dinsdag 2 mei in de foyer van de Schouwburg. Met topartiesten van Rotterdam Circusstad en de beste onderzoekers en studenten van de Erasmus Universiteit, het Erasmus MC en Codarts Circus Arts.

Drie startende EUR-wetenschapstalenten krijgen Rubicon

Donderdag, 20 april 2017

Dr. Marcel Jonker (iBMG en Erasmus Choice Modeling Centre) gaat naar Duke University, dr. Annemieke Romein (ESHCC) naar Universiteit Gent en dr. S. Sandra Thijssen (ErasmusMC) naar University of Minnesota met een Rubicon-subsidie van NWO. Ze doen onderzoek naar gezinsbrein, patiënten en orde en veiligheid in de 16 en 17e eeuw.

Nieuwe masteropleiding: Technical Medicine

Dinsdag, 18 april 2017

Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Dat vraagt om professionals met medische én technische kennis die de brug slaan tussen patiënt en techniek. Vanaf september van dit jaar kunnen studenten daarom starten met de nieuwe masteropleiding Technical Medicine, een samenwerking van de TU Delft en de universitair medische centra van Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden.

April: Maand van de Filosofie

Dinsdag, 11 april 2017

April is traditiegetrouw de Maand van de Filosofie en even traditiegetrouw zijn de wijsgeren van de Erasmus Universiteit ook weer actief. Thema dit jaar is Rust.

Mannen gelukkiger als ze voltijd werken

Dinsdag, 11 april 2017

Een 'papadag'? Meer tijd voor thuis? Voor het welbevinden van mannen hoeft in deeltijd werken niet. Ze zijn juist gelukkiger als ze 'gewoon' in voltijd werken. Dat is een van de conclusies uit het promotieonderzoek van socioloog Sean de Hoon naar de invloed van familierelaties en ouderschap op verschillen in geluk, inkomen en gezondheid. Hij verdedigt zijn proefschrift op donderdag 13 april.

Prof. dr. mr. Edwin Rabbie benoemd op Erasmus leerstoel

Vrijdag, 7 april 2017

Prof. dr. mr. Edwin Rabbie (1957) is vanwege het Trustfonds benoemd als bijzonder hoogleraar op de Erasmus leerstoel van de Faculteit der Wijsbegeerte.

Opening duo-tentoonstelling JA TA TA JA

Vrijdag, 7 april 2017

Voor het eerst is het werk van Koen Taselaar en Henri Jacobs samengebracht in de duo-tentoonstelling JA TA TA JA in de Erasmus Gallery, Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor deze gelegenheid gaan Taselaar en Jacobs een samenspel aan waarbij het werk niet alleen naast elkaar maar ook letterlijk over elkaar heen gepresenteerd zal worden.

Proefstuderen scholieren op Erasmus University College

Woensdag, 5 april 2017

Leerlingen van verschillende Rotterdamse middelbare scholen ontvangen vrijdag 7 april een certificaat omdat zij met succes het nieuwe programma EUCjr hebben gevolgd. De 31 leerlingen hebben een aantal dagen op proef gestudeerd aan het Erasmus University College (EUC). Zo konden ze ervaren of studeren aan een universiteit bij hen past.

Big Pharma, filosofie en hekel aan hipsters in Studio Erasmus

Dinsdag, 4 april 2017

Wie pakt de farmaceutische industrie aan? Wordt Rotterdam het nieuwe Calais? En waarom hebben we een hekel aan hipsters? Dit en meer komt langs in Studio Erasmus, de wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam, op dinsdag 11 april 2017.