Erkenning voor bijzondere prestaties medewerkers en studenten

Vrijdag, 18 augustus 2017

De Erasmus Universiteit Rotterdam huldigt tijdens de Opening Academisch Jaar een reeks wetenschappers, studenten en medewerkers voor hun bijzondere prestaties. Op maandag 4 september worden de universitaire prijzen uitgereikt en staat er een ‘Student in the spotlight’.

Big data-analyse van tweets kan kansen voor toerisme onthullen

Vrijdag, 18 augustus 2017

Door de informatie in tweets slim te combineren kun je duidelijk maken hoe grote groepen bezoekers de stad gebruiken en wat de opkomende toeristische ‘hotspots’ zijn. Dat ontdekte Tobias Brandt van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) na analyse van 600.000 in San Francisco verstuurde tweets. Zijn aanpak kan nuttig zijn voor steden die hun toeristische sector willen stimuleren en voor bedrijven die daaraan willen verdienen.

All hands on deck’ tijdens Eurekaweek

Maandag, 14 augustus 2017

Meer studenten dan ooit doen dit jaar mee aan de Eurekaweek, de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam van zondag 20 tot met donderdag 24 augustus 2017. De organisatie verwacht 3200 nieuwe studenten te ontvangen. Thema is ‘All hands on deck’. Speciale aandacht is er voor internationale studenten, masterstudenten en studenten met een multiculturele achtergrond.

College volgen in hartje zomer: jubileumeditie Pre Academic Programme

Maandag, 7 augustus 2017

Aanschuiven in de collegebanken terwijl de meeste introductieweken nog moeten beginnen: zo’n 250 eerstejaarsstudenten doen dat op maandag 14 augustus 2017. Zij volgen het Pre Academic Programme dat hen goed voorbereid aan hun studie laat beginnen. Tijdens deze jubileumeditie doen voor het eerst ook studenten van het Erasmus University College en Gezondheidswetenschappen mee.

Economie van de misdaad en het onderwijs: Olivier Marie bijzonder hoogleraar Arbeidseconomie

Woensdag, 2 augustus 2017

Dr. Olivier Marie is per 1 augustus 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Arbeidseconomie aan Erasmus School of Economics vanwege de Vereniging Trustfonds. Zijn onderzoek richt zich op de economie van de misdaad, de economie van het onderwijs, micro-econometrie en beleidsevaluatie.

Two EURO-CEFG PhD defences

Dinsdag, 1 augustus 2017

Recently, two colleagues from ESL defended their doctoral theses. Dr. Menelaos Markakis, currently Postdoctoral Researcher at the European Research Centre of Economic and Financial Governance (EURO-CEFG), defended his thesis on “Political and Legal Accountability in Economic and Monetary Union” at Oxford University. Dr. Marijn van der Sluis defended his thesis “In Law We Trust” at the European University Institute in Florence, Italy and is currently Assistant Professor at the International and European Union Law Department of ESL.

Acht pas gepromoveerde onderzoekers ontvangen Veni

Vrijdag, 28 juli 2017

Goed nieuws voor acht pas gepromoveerde onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam: de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) verleent hen een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Flexkantoor maakt werknemers niet automatisch productiever

Woensdag, 26 juli 2017

Bedrijven die hun kantoor zo inrichten dat voor elke taak een passende, flexibele werkplek beschikbaar is, kunnen er niet vanuit gaan dat hun werknemers daardoor beter gaan presteren, geestelijk gezonder worden, of meer bevlogen worden in hun werk. Dat ontdekte promovenda Christina Wessels van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Onderzoek banden met bedrijfsleven

Vrijdag, 21 juli 2017

Het College van Bestuur heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie ingesteld die feitenonderzoek gaat doen naar de overeenkomsten tussen Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en het bedrijfsleven.

Erasmus+-subsidie voor Graduate School

Woensdag, 19 juli 2017

Aan de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities (EGSH) is een EU Erasmus+-subsidie ter waarde van 400.000 euro toegekend. Met deze subsidie kan de Graduate School in Europees verband gaan werken aan de verbetering van het begeleiden van promovendi.