Lancering Life Sciences & Health Hub in Rotterdam

Vrijdag, 24 februari 2017

Op donderdag 23 februari is de Life Sciences & Health Hub in Rotterdam officieel geopend. De Hub maakt het voor LS&H-ondernemers, wetenschappers en zorgorganisaties mogelijk om elkaar beter te vinden, samen verder te groeien, te innoveren én samen met patiënten en cliënten zorginnovaties te testen.

Zorgwoordvoerders politieke partijen in debat bij Health Zorgdebat

Donderdag, 23 februari 2017

Wat gaat het nieuwe kabinet doen om de betaalbaarheid en de toekomst van de gezondheidszorg onder controle te krijgen? Wie moeten de lasten gaan dragen: de jongeren of juist de ouderen? Wat moet er met het eigen risico gebeuren? Voor dat en meer aandacht tijdens het Health Zorgdebat, met de zorgwoordvoerders van de politieke partijen.

Link tussen populisme en etniciteit in sportmedia

Donderdag, 23 februari 2017

Maandagavond 6 maart spreekt media-onderzoeker Jacco van Sterkenburg  tijdens het Grote Gala van de Media in Amsterdam. Centraal deze zevende editie van het gala staat het populisme. Van Sterkenburg gaat in zijn presentatie in op de link tussen het populisme en etniciteit in de sportmedia. Daarna leidt hij de panelsessie over dit onderwerp, met onder meer journaliste Diana Matroos en de ombudsvrouw van De Volkskrant.

Seksuele straatintimidatie in Rotterdam onderzocht

Dinsdag, 21 februari 2017

Seksuele intimidatie zoals naroepen, sissen, in het nauw drijven of achtervolgen komt regelmatig voor onder 1200 ondervraagde Rotterdamse vrouwen tussen de 18-45 jaar. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek door criminologen dr. Tamar Fischer en Natascha Sprado in opdracht van de gemeente Rotterdam en de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken.

Verkiezingsdebat op Erasmus Universiteit

Dinsdag, 21 februari 2017

In de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt op maandagavond 13 maart 2017 het Erasmusdebat van EFR en EenVandaag plaats. Mark Rutte (VVD) gaat dan live de confrontatie aan met zijn grootste concurrent Geert Wilders (PVV) voor een zaal met meer dan 700 studenten, twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dagboek app ingezet bij onderzoek naar eetbuien bij jongeren

Dinsdag, 21 februari 2017

Waarom en wanneer krijgen jongeren eetbuien? Om dat aan de weet te komen ontwikkelt psycholoog en epidemioloog dr. Pauline Jansen voor haar onderzoek een Dagboek app. De app kan mogelijk ook helpen bij de behandeling van de eetstoornis. Voor dit onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden is 300.000 euro subsidie binnengehaald via ZonMW, Fellowship in het onderzoeksprogramma GGz.

Geactualiseerde editie van Jos de Muls Paniek in de polder: Polytiek in tijden van populisme

Dinsdag, 21 februari 2017

Op 24 februari komt een uitgebreide en geactualiseerde editie van het boek 'Paniek in de Polder: Polytiek in tijden van populisme' van Jos de Mul uit. Er zijn twee extra hoofdstukken en een nieuwe inleiding over populisme ten tijde van Trumps ‘tweetocratie’ toegevoegd.

Wetenschapscafé: Desiderius Erasmus Roterodamus anno nu

Dinsdag, 21 februari 2017

In Rotterdam kom je de naam Erasmus vaak tegen. Toch weten maar weinig mensen wie hij was: een in Rotterdam geboren christen-humanist die de beroemdste geleerde van Europa van zijn tijd was. Hebben we vandaag de dag nog iets aan Erasmus? Hierover geeft dr. Adrie van der Laan, secretaris van het Erasmus Center for Early Modern Studies, een lezing in het Wetenschapscafé op maandag 27 februari 2017.

Half miljoen euro voor onderzoek naar regeldruk binnen het onderwijs

Dinsdag, 21 februari 2017

Waarom wordt er, ondanks alle pogingen om dit in te perken, binnen het onderwijs nog steeds veel regeldruk ervaren? En hoe kan dit probleem alsnog goed worden aangepakt? Dit zijn twee van de kernvragen van een nieuw onderzoeksproject onder leiding van prof. mr. Pieter Huisman (Erasmus School of Law). Het Nationaal Regieorgaan Onderzoek (NRO) van de NWO stelt hiervoor 500.000 euro ter beschikking.

Vici voor medisch onderzoek naar depressie bij adolescenten

Vrijdag, 17 februari 2017

Prof.dr. Henning Tiemeier van de afdeling Kinderpsychiatrie van het Erasmus MC heeft een Vici-subsidie toegekend gekregen voor zijn onderzoeksvoorstel over depressie bij adolescenten. Hij krijgt anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar een eigen vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is onderdeel van de Vernieuwingsimpuls van NWO.