Complotdenkers, Backstreet Boys en Duitse verkiezingen in Studio Erasmus

In de eerste Studio Erasmus van het nieuwe collegejaar op dinsdag 19 september o.a. Jaron Harambam over opkomst van complotdenkers en Simone Driessen over fan zijn van een boyband.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 19 september 2017 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

• Wat gaat Duitsland doen? – Kees van Paridon, hoogleraar Economie bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, en Duits-Nederlandse Betrekkingen, over Prinsjesdag én over de Bondsdagverkiezingen van 24 september (en wat die betekenen voor de geopolitieke machtsverhoudingen, en voor Nederland en Europa).
  • Wie is hier nou gek? –  socioloog Jaron Harambam doet onderzoek naar complotdenkers, hun massale opkomst en hun impact op de samenleving.
  • Levenslang fan van een boyband –  Simone Driessen ging met die hard fans naar een concert van de Backstreet Boys voor haar studie naar muziek, nostalgie en identiteit.
  • Hoeveel ambtenaren heeft een gemeente nodig? Hoogleraar Productiviteit van de Publieke Sector Jos Blank over het nut van bezuinigingen bij de overheid.

En livemuziek van CUB, de huisband van het Erasmus University College.

Dinsdag 19 september 2017 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis, reserveren aanbevolen via www.sgerasmus.nl

Publicatiedatum: 7 september 2017