Weer zes EUR-studenten naar het Clinton Global Initiative

Dit jaar neemt de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de tweede keer deel aan het Clinton Global Initiative University Network. De Clinton organisatie selecteerde vier projecten op het gebied van social entrepreneurship. De Rotterdamse studenten gaan 13 oktober 2017 naar Northeastern University in Boston, Massachusetts.

Oplossingen over de hele wereld
Aan de netwerkbijeenkomst van het CGI U doen ruim honderd universiteiten mee. Studenten, vertegenwoordigers van universiteiten, deskundigen en beroemdheden komen samen om te discussiëren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor dringende wereldwijde uitdagingen. Studenten maken hun eigen actieplan om problemen aan te pakken op de campus, in lokale gemeenschappen, of over de hele wereld.

De projecten
Suchismita Goswami is een ISS alumna, zij brengt het project Democratising information in slums. Het project wil belangrijke informatie over gezondheid, onderwijs en levensonderhoud met muurschilderingen brengen naar zoveel mogelijk mensen die in de sloppen in Chennai in India leven.

Kudrat Kaur Paramjit (EUC), Tania Bhulai (RSM), en Jeyla Jabrail (ESSB) ontwikkelden YETO, dat online onderwijskansen gebruikt om levenlang leren te promoten.

Frederick Rustler (Business Information Management) bedacht Restart Network, een software ingenieur- opleiding. Samen met Maksut Gavaz (Business Information Management) van de Turing Society wil hij een on-campus community creeëren  van probleem oplossers op het gebied van technologie.

Vorig jaar deed de EUR als eerste Nederlandse universiteit mee aan het evenement. Het OrganoBike initiatief, waarbij mensen die moeilijk aan de slag komen groente en fruit bezorgen bestaat nog steeds.

Publicatiedatum: 10 oktober 2017