Farshida Zafar wint eerste SURF Onderwijsaward

Farshida Zafar, docent Recht en Innovatie verbonden aan Erasmus School of Law heeft dinsdag 8 november 2016 in de categorie docenten de SURF Onderwijsaward gekregen. Tijdens de Onderwijsdagen in het World Trade Center in Rotterdam kreeg Zafar de award uit handen van SURF-voorzitter Paul Rullmann vanwege haar inzet, professionaliteit en creativiteit. Ook Jan Haarhuis (Universiteit Utrecht, categorie ICT- en onderwijsprofessional) en Anka Mulder (TU Delft, categorie bestuurder) ontvingen een award.

Farshida Zafar - Docent
Mr Farshida Zafar vormde de deeltijdopleiding Rechtsgeleerdheid tot een populaire studie om met de inzet van een actief blended learning programma. Zij kreeg de belangrijkste uitgevers aan tafel om een streamdienst voor juridische literatuur te realiseren: ELC Library. Daarnaast lanceerde ze de ESL Legal Battle App, een gamified formatieve toets app.

Zafar leidt het visietraject over online onderwijs van EUR en is betrokken bij het opzetten van een zogeheten Innovation Lab (iLab). Farshida Zafar won eerder de Innovation Challenge 2016/2017. Daarmee wordt bij ESL een Virtual Reality Courtroom gebouwd zodat studenten in een vroeg stadium kennis kunnen maken met de rechtbank.

Versterken onderwijs
Op dit moment staan er drie MOOCs van de EUR live op Coursera: Econometrics, Innovation Management en Serious Gaming. Met de ontwikkeling van MOOCs wil de Erasmus Universiteit haar onderwijs internationaal op de kaart zetten en het campus-based onderwijs verder te versterken. Daarin past ook de streaming literatuurdienst en de Legal Battle App ESL. Met de online onderwijsprojecten wil de EUR het onderwijs realistischer, uitdagender en efficiënter te maken.

De SURF Onderwijsawards
SURF erkent met de SURF Onderwijsawards de inspanningen op het gebied van onderwijsinnovatie van deze ‘change makers’. De SURF Onderwijsawards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt, maar worden voortaan jaarlijks uitgereikt aan een docent, een ICT- en onderwijsprofessional en een bestuurder. Er werden ruim zeventig mensen voorgedragen, ruim de helft van de voordrachten waren docenten, een kleine twintig ICT- en onderwijsprofessionals en 12 bestuurders.

Meer informatie over de SURF Onderwijsawards is te vinden op de website www.surf.nl.

Publicatiedatum: 8 november 2016