Current facets (Pre-Master)

Noodopvang vluchtelingen in het sportgebouw

Vanaf donderdagavond zijn ongeveer 200 vluchtelingen ondergebracht in het sportgebouw op campus Woudestein. Het gaat vooral om vrouwen en kinderen en het betreft in principe 72-uurs opvang. Het sportgebouw is momenteel gesloten voor medewerkers en studenten.

Onder regie van de gemeente Rotterdam en in samenwerking met de EUR is de opvang in handen van professionele hulpverleners, het Rode Kruis en het Leger des Heils. Vanuit de stad en vanuit de universiteit melden zich bewoners, studenten en medewerkers die vragen of en hoe zij kunnen helpen. Dit wordt enorm gewaardeerd door het College van Bestuur. We zijn trots op de betrokkenheid die iedereen toont. Wilt u op de hoogte blijven of iets doen? Kijk op de website van de Gemeente Rotterdam.

De vluchtelingen die zijn opgevangen op het terrein zijn vrij om de hal te verlaten en zich op en rond de campus te begeven. Voor vragen kunnen vluchtelingen terecht bij de hulpverleners in het sportgebouw.

De voorbereiding donderdagavond in het sportgebouw is heel goed verlopen. We willen alle medewerkers bedanken die donderdagavond in touw zijn geweest. Het College van Bestuur is blij dat de Erasmus Universiteit een bijdrage aan de noodopvang kan leveren.

Zie ook: Scholarship Fund voor studentvluchtelingen.

Team Persvoorlichting, tel: +31104081216, e-mail: press@eur.nl
Vragen over de situatie van de vluchtelingen en over de verdere procedure worden beantwoord door de Gemeente Rotterdam.
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het University Support Centre, tel. +31104088880