Op weg naar een nieuw bibliotheeksysteem

Op weg naar een nieuw bibliotheeksysteem

De UB stapt op 11 juli over op een nieuw bibliotheeksysteem: World Share Management Services van OCLC. De bibliotheek biedt steeds meer digitale bronnen aan. De systemen en dienstverlening worden hierop ingericht. Het huidige systeem gaat al 3 decennia mee en is aan vernieuwing toe.

Met World Share Management Services heeft de UB straks een compleet pakket in huis dat alle mogelijkheden voor de gewenste vernieuwing biedt.

Straks vind je als lener alle beschikbare informatie via sEURch: van e-journals tot boeken, en kunt u ook vanuit sEURch direct uw boeken aanvragen. De oude catalogus ‘OPC’ is vanaf dat moment niet meer beschikbaar.

Nieuw is ook dat je kunt kiezen op welke locatie je je bestelde boeken wilt afhalen. In het nieuwe bibliotheeksysteem zijn de collecties van de UB, International Institute for Social Studies (ISS), Sanders Law Library, Het Rotterdamsch Leeskabinet en de Medische Bibliotheek van het Erasmus Medisch Centrum samengevoegd. Wel zijn ze ook nog steeds apart raadpleegbaar. Je mag een boek langer lenen en je mag meer boeken lenen.

In het weekend dat we overgaan (8,9 en 10 juli) verrichten we nog handmatig werk voor het overzetten van de data. Hierdoor kunnen er vanaf donderdag 7 juli 09:00 uur tot 11 juli 09:00 geen aanvragen meer gedaan worden.

De komende tijd zullen we je over deze ontwikkelingen en de tijdelijke ‘freeze’ informeren