Open Access akkoord Wiley

De Nederlandse universiteiten en uitgeverij Wiley hebben een akkoord bereikt waardoor wetenschappers hun artikelen in open access kunnen publiceren.

De Nederlandse universiteiten en uitgeverij John Wiley and Sons Inc. hebben een akkoord bereikt waardoor wetenschappelijke medewerkers van de universiteiten de mogelijkheid krijgen om hun artikelen in open access te publiceren in de ongeveer 1.400 tijdschriften van deze uitgever. Nederlandse onderzoekers hoeven daarvoor zelf geen aanvullende vergoeding te betalen.

Het akkoord is afgesloten voor de periode 2016-2019. Hierin is ook geregeld dat alle wetenschappers en studenten die verbonden zijn aan een Nederlandse universiteit, toegang hebben tot alle artikelen in de wetenschappelijke tijdschriften van Wiley.

Door het akkoord zal het aantal open access artikelen van Nederlandse wetenschappelijke auteurs verder stijgen. Het Nederlandse onderzoek wordt hierdoor internationaal nog zichtbaarder. Dit komt niet alleen de wetenschap ten goede, maar ook onze maatschappij en economie. Dat is de reden dat ook de Nederlandse overheid groot voorstander is van open access.

Lees voor meer informatie het VSNU-nieuwsbericht