Open Huis Sanders Building druk bezocht

Ruim 150 medewerkers, betrokkenen en vrienden van Erasmus School of Law kregen op dinsdag 13 juni de kans om kennis te maken met het getransformeerde Sanders Building.

Tijdens de ontvangst door decaan Suzan Stoter in het Erasmus Paviljoen werd kort stilgestaan bij de gezamenlijke inspanningen die de afgelopen periode zijn geleverd. Pieter Sanders, een van de zonen van ESL-oprichter prof. Piet Sanders, kon de opening wegens ziekte helaas niet bijwonen. In plaats daarvan had hij een brief ingezonden, die werd voorgelezen door student-assistent David Veenhoven.

Daarna kon het getransformeerde Sanders Building daadwerkelijk worden bezocht. Via de rode loper belandden de aanwezigen in het gebouw dat voor velen van hen binnenkort de nieuwe werkplek zal zijn. Alle etages waren toegankelijk, zodat de kamers, vides, de bijzondere trappen en de aangebrachte kunstwerken bewonderd konden worden. De reacties op de transformaties waren zonder uitzondering erg positief.

Vervolgens was het tijd voor een lunch, die geserveerd werd in ‘het forum’,  een centrale open ruimte op de vierde etage van Sanders Building. Dit onderdeel werd opgeluisterd met enkele korte interviews met sleutelfiguren van de transformatie. Zo sprak decaan Suzan Stoter onder meer met interieurarchitect Hans Fransen, Bert Peeters (hoofduitvoerder van Dura Vermeer) en glaskunstenaar Stefan Hoffmann. Zij vertelden over het proces van de transformatie van Sanders Building en over hun aandeel daarin. Daarnaast werden controller Lolkje Attema, kunstenaar Ilja Walraven en prof. Helen Stout (de laatste twee als lid van het ontwerpteam interieur) uitgebreid bedankt voor hun bijzondere rol en inzet tijdens de transformatie van Sanders Building. Foto's van de bijeenkomst kunt u hier bekijken.