Overstap naar nieuwe Linkresolver

Overstap naar nieuwe Linkresolver

Een aantal bibliotheekdatabanken biedt geen toegang tot full-text artikelen. In deze bibliografische databanken, zoals Scopus, Web of Science, Sociological Abstracts of EconLit, vindt u wel een knop naar onze linkresolver, vaak in de vorm van de handtekening van Erasmus. 

Als u op die knop klikt, dan controleert de linkresolver of de EUR toegang heeft tot het artikel in een full-text databank, bijvoorbeeld in JSTOR, Cambridge Journals Online, PsycARTICLES of Wiley Online Library en brengt u daar naar toe. 

De Universiteitsbibliotheek bereidt dit najaar de overstap voor van de linkresolver van 360Link naar de linkresolver van OCLC. In januari 2016 wordt die overstap afgerond en op dit moment is er een overgangsperiode. U komt daardoor soms de oude en soms de nieuwe linkresolver tegen. 

In de meeste gevallen merkt u daar niets van, u wordt automatisch naar de full-text van het artikel geleid. Als de EUR volgens de linkresolver geen toegang heeft tot de full-text van een artikel, dan krijgt u een no results pagina te zien, met de mededeling: We were unable to find any links to this item (of, in de Nederlandse versie, ‘We konden geen koppelingen vinden naar dit artikel’). 

Heeft u vragen of opmerkingen over de linkresolver, gebruik dan het formulier Stel een vraag. Als u vragen heeft over de beschikbaarheid van een specifiek artikel, voeg dan een zo volledig mogelijke referentie toe, inclusief de databank waarin u zocht.