Peter Kavelaars over de EU-top in Brussel betreffende belastingregels

Het eerste gespreksonderwerp betreft de toegenomen druk op het Nederlandse belastingregime, aangezien de EU-top in Brussel gaat praten over het feit dat veel internationale bedrijven brievenbusfirma’s gebruiken in Nederland. Het tweede daaruit voortvloeiende gespreksonderwerp is dat de EU de belastingregels in de EU-landen gelijk wil maken, zodat het ontwijken van belastingen in de EU moeilijker wordt. Hiermee opent Brussel officieel de aanval op de brievenbusfirma's. Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics, geeft zijn reactie in de uitzending van BNR Nieuwsradio op woensdag 22 mei 2013

Europa wil dat we ons systeem wellicht wat aanpassen, maar we weten nog niet helemaal zeker of dat alleen voor ons is, want je ziet eigenlijk in alle landen van Europa wel fiscale systemen bestaan die het voor bepaalde bedrijven aantrekkelijk maken', aldus Kavelaars. 'Waar Europa op uit is, is om het meer gelijk te trekken en om de 'rafeltjes' van het fiscale systeem er af te halen'.

Meer informatie
  • Klik hier voor het fragment over de toegenomen druk op het Nederlandse belastingregime bij BNR Nieuwradio d.d. woensdag 22 mei 2013.
  • Klik hier voor het fragment over het gelijk maken van belastingregels binnen de EU bij BNR Nieuwradio d.d. woensdag 22 mei 2013.