Current facets (Pre-Master)

Polakgebouw weer geopend

Update: Working on solutions for Polak Building

Polak Building is weer open! De 600 studieplekken en 24 onderwijsruimtes zijn door studenten weer in gebruik genomen.

Weer veilig

Het belangrijkste is natuurlijk dat het gebouw veilig is. De uitvoering en het plaatsen van de versteviging is gecontroleerd door Royal HaskoningDHV. Zij hebben officieel verklaard dat de vloeren hiermee voldoen aan de gestelde eisen voor de veiligheid. Ook Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam is akkoord met de gekozen oplossing. Het gebouw kan daardoor weer veilig in gebruik genomen worden.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

De ontruiming van het Polak-gebouw vond plaats op donderdag 19 oktober 2017. Na twee maanden vond de universiteit in overleg met experts de best passende oplossing voor het verstevigen van de vloeren. Half januari is op plaatsen waar de vloerspanning te hoog was, gestart met het verankerd en verstevigd van vloeren door stalen strips. De werkzaamheden zijn begin maart 2018 afgerond.

Lees gedetailleerde informatie over de stappen die plaats vonden vanaf de plotselinge ontruiming in oktober 2017 tot de heropening in maart 2018. Daarnaast vind je hier ook alle nieuwsberichten van ontruiming tot heropening.

Vragen

Dinsdag 3 april is er in Polak Building een informatiebalie waar vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast verwachten we dat het inzichtelijk maken van alle stappen ook duidelijkheid zal scheppen. Toch nog vragen? Stuur dan een mail naar campusunderconstruction@eur.nl.

Winkels begane grond

Nu Polak Building open is, verhuizen ook de winkels op de begane grond terug naar hun vast plek. Hairdesign by Lydia gaat meteen dinsdag 3 april weer starten in haar eigen winkel. RandstadStudy Store en de Copyshop verhuizen iets later. Zij verhuizen alle drie naar Polak terug op maandag 23 april 2018.

Studieplekken

Doordat Polak nu weer open is, worden alle tijdelijke studieplekken de komende tijd opgeheven. Wil jij hierover meer weten? Alle informatie rondom de studieplekken, waar je ze vindt en wat de bijbehorende openingstijden zijn, vind je op eur.nl/studieplekkenOpent extern. Ook op de campus vind je nog grote posterborden en stickers met algemene informatie.

Kijk ook op Facebook en Instagram voor informatie over Polak Building.