Prof. dr. Martine Bouman wint Marc Cornelissen | Brightlands Award

Prof. dr. Martine Bouman heeft op 16 maart de Marc Cornelissen | Brightlands Award in ontvangst mogen nemen uit handen van juryvoorzitter Maria van der Hoeven en Commissaris van de Koning Theo Bovens. De prijs is een erkenning van prof. Bouman’s werk op het gebied van entertainment en educatie. Haar doel is het overbruggen van sociaal-economische gezondheidsverschillen en het laagdrempelig communiceren met laaggeletterden over gezondheid en duurzaamheid door middel van storytelling en entertainment formats.

Uit het juryrapport

 “De jury is zeer onder de indruk van het werk van Martine Bouman. Zij heeft een thema gekraakt dat uiterst relevant is voor onze samenleving vandaag en voor toekomstige generaties. Haar missie is nog niet voltooid mede ingegeven door een samenleving en medialandschap die aan veranderingen onderhevig is. De jury is met name gecharmeerd van de originaliteit van de aanpak van deze complexe problematiek. Uitdagingen als deze zijn namelijk niet op te lossen met nog meer technologie, maar vragen kennis en inzicht in gedrag en sociale context van mensen en vooral hoe ik hen kan bereiken. Martine Bouman heeft daarbij de moed gehad om een min of meer veilige academische carrière in de waagschaal te stellen en heeft zich in haar expeditie niet laten afschrikken door de wereld van meten is weten."

Lees meer uit het juryrapport.

De Marc Cornelissen | Brightlands Award

De prijs is vernoemd naar Marc Cornelissen, die zich door middel van bijzondere poolexpedities inzette voor een duurzamere samenleving. In een korte dankspeech maakte Martine Bouman gewag van de bijzondere gelijkenissen die zij ontdekte tussen haar missie en die van Marc Cornelissen en bedankte zij onder meer de aanwezige familie Cornelissen voor hun inzet voor deze prijs.

De prijs omvat naast een glaskunstwerk een bedrag van € 25,000. Martine Bouman wil dat bedrag gebruiken om de nieuwe spelers in het medialandschap in een hub te verenigen rond thema’s duurzaamheid, gezondheid en sociale tolerantie.