Rechtswinkel Westland | Juridisch medewerker

Stichting Rechtswinkel Westland is een vrijwilligersorganisatie die zich kosteloos inzet voor een laagdrempelige wijze van juridisch advies. Wij werken uitsluitend op afspraak op de maandag- en donderdagavonden. Naast het geven van juridisch advies worden er ook (leerzame en gezellige) activiteiten georganiseerd, zoals lezingen door ervaren advocaten. Op dit moment behandelen wij uitsluitend zaken op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht, algemene verbintenissenrecht, bestuursrecht en personen- en familierecht.

Door een toenemend aantal cliënten is binnen Rechtswinkel Westland ruimte om nieuwe vrijwilligers aan te nemen. Ben jij een ambitieuze WO-rechtenstudent, wil je tijdens je studie relevante juridische ervaring opdoen en vind je het leuk om mensen te helpen? Dan is Rechtswinkel Westland echt iets voor jou!
Naar wie zijn wij op zoek?

  • Bachelorstudenten (minimaal jaar 1 behaald), Masterstudenten of net afgestudeerden die affiniteit hebben met één van onze specialisaties.
  • Minimaal twee avonden per maand beschikbaar voor een tijdsbestek van minimaal 1,5 jaar.
  • Communicatief vaardige, leergierige vrijwilligers met een perfecte beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift en met een hart voor de samenleving.


Wij verwachten dat jij je volledig inzet tijdens de diensten, je voorbereidt op de afspraken die jij zult behandelen en aanwezig bent op de door ons georganiseerde scholingen en andere activiteiten. Bovendien vinden wij het zeer belangrijk dat onze vrijwilligers beseffen dat ze met echte cliënten en zaken te maken hebben en dat het belang van de cliënt altijd voorop staat.

Ben jij de enthousiaste en gemotiveerde vrijwilliger die wij zoeken en wil jij samen met ons Rechtswinkel Westland tot een nog groter succes maken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie, cv en recente cijferlijst naar bestuur@rechtswinkelwestland.nl.