Rotterdam: stad van talent

Rotterdam etaleren als dé stad van talent, de plek waar je als student of jongere jezelf kan ontwikkelen. Dat is de doelstelling van de tweede Rotterdam Talent Week die woensdag 1 november van start gaat en loopt tot en met 15 november. Met onder meer optredens van schrijver Abdelkader Benali en dr. Payal Arora (winnares EUR Onderwijsprijs 2017).

De ontwikkeling van talent, in al zijn facetten, staat centraal tijdens deze twee weken. Tijdens diverse evenementen in de stad Rotterdam en op de campus van de Erasmus Universiteit is er aandacht voor talent, en de drijvende krachten achter talent: docenten, trainers en coaches die studenten en jongeren bijstaan in de ontwikkeling van hun talent.

Rotterdam is dé plek is waar je als student of jongere met je talent terecht kan, en geïnspireerd kan raken door talent van andere Rotterdammers. Tijdens de tweede editie van de Rotterdam Talent Week wordt talent zichtbaar gemaakt - met succesverhalen door ‘gearriveerde’ talenten, maar ook met aanstormende talenten en de kans om bij diverse gratis events jouw eigen talent te ontwikkelen.

De Grand Opening van de week zal in De Doelen plaatsvinden, waar sprekers als dr. Payal Arora (winnares EUR Onderwijsprijs 2017), schrijver Abdelkader Benali en rector magnificus prof. dr. Huib Pols, de gasten zullen inspireren met hun kijk op talent. De bekende Rotterdamse rapper M. zal tijdens de opening een speciaal geschreven rap over talent ten gehore brengen.

Programma
Talent komt op verschillende manieren terug tijdens diverse publieksevenementen. Studenten zullen op 1 november een Climate Negotiations Simulation houden met de focus op klimaat. Ook kan er worden gesport op het Stadhuisplein rondom de opening op 6 november. Op dinsdag 7 november is de Sports Day op de campus met diverse clinics in urban sports en dansoptredens. Een dag later is de Talent Battle bij de Kamer van Koophandel in de stad, waar studenten en alumni van de EUR tegen elkaar strijden om met de beste oplossing voor een sociaal maatschappelijk thema te komen.

Daarnaast is er een speciale bijeenkomst voor excellente scholieren en studenten, die in gesprek gaan met drie succesvolle jonge Rotterdamse ondernemers. De woensdag wordt afgesloten met een run over de campus door zo’n 1000 enthousiastelingen van de Rotterdam Running Crew.

Op donderdag is er aandacht voor ‘kunstkruisbestuiving’, op de Plaza van de EUR zullen de gehele dag door diverse muzikale optredens gehouden worden.

Woensdag 15 november sluit de Rotterdam Talent Week met de Kick off van het “Lead Your Future” project; een talenteninitiatief bij uitstek waar young women empowerment centraal staat. Het project is opgezet door betrokken scholen, studentcoaches, hoogleraren en partners uit het Rotterdamse bedrijfsleven.

Het volledige programma is hier te vinden. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk.

Over de Rotterdam Talent Week
De organisatie van de Rotterdam Talent Week is in handen van de stichting Bernard Mandeville waarin de stad, de ondernemers van Rotterdam, de haven en de universiteit zitting hebben. De week past in de Make it Happen merkalliantie tussen stad, haven en universiteit.

Website         Facebook      Twitter: @rdamtalentweek

Meer informatie

Jon de Ruijter, projectleider Rotterdam Talent Week, T 06 83211192 of E rotterdamtalentweek@eur.nl

Persvoorlichting Erasmus Universiteit, E 010 4081216 of T press@eur.nl