Rotterdamsch Leeskabinet beperkt open: lenen alléén na reservering

Arie Kers

De overheid roept op om zoveel mogelijk thuis te blijven om het aantal coronabesmettingen omlaag te krijgen. Voor bibliotheken blijft het mogelijk om de dienstverlening in te richten op het afhalen van gereserveerde boeken. Ook leden van het Rotterdamsch Leeskabinet kunnen aangevraagde boeken lenen via de Self Service balie en gelezen boeken inleveren. U kunt helaas in deze lockdown geen boeken uitzoeken van de leestafels of uit de kasten.

Boeken kunt u reserveren via de catalogus of stuur ons een mail met uw wensen. U kunt de boeken komen ophalen alléén wanneer u bericht heeft ontvangen dat ze voor u klaarstaan! Bij de ingang wordt u gevraagd dit afhaalbericht te tonen, op uw telefoon of uitgeprint. Neem altijd uw lenerspas mee.

De openingstijden zijn vanaf donderdag 17 december: maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerstperiode (donderdag 24 december t/m zondag 3 januari) is de bibliotheek ook op deze tijden geopend, inclusief de zondagen die in deze periode vallen. Let op: de bibliotheek is gesloten op vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari.

De Universiteitsbibliotheek is verder hoofdzakelijk open voor studenten in een kwetsbare positie. We vragen u daarom niet langer dan strikt noodzakelijk in het gebouw te blijven.

In het gebouw is de dienstverlening ingericht volgens de veiligheidsrichtlijnen van de overheid. Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.

Uiteraard geldt nog steeds:

• Kom alleen,
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand,
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft,
  • Het is verplicht om een mondkapje te dragen wanneer u door de UB loopt.

Bij binnenkomst wordt u gevraagd naar uw gezondheidssituatie en vragen we u om uw lenerspas te scannen.

Heeft u vragen, mail leeskabinet@eur.nl.

Voor aanvullende informatie, lees Bibliotheekdiensten tijdens corona.