Skypen met minister Bussemaker op de Bachelor Open Dag

Skypen met minister Bussemaker op de Bachelor Open Dag

Op zaterdag 21 maart 2015 organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam de Bachelor Open Dag. Omdat per collegejaar 2015-2016 de basisbeurs verdwijnt kunnen bezoekers tijdens deze dag skypen met Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Studiekiezers kunnen haar live vragen stellen over het nieuwe studievoorschot.  

Alle bachelors aan de Erasmus Universiteit geven voorlichtingspresentaties met praktische en inhoudelijke informatie zodat studenten een zo volledig mogelijk beeld van de opleidingen kunnen krijgen. Op de informatiemarkt staan naast alle studievoorlichters van de opleidingen ook onder andere stands van Vestia studentenhuisvesting en de Rotterdamse studentenverenigingen.

Rotterdam- & Campustour
De Bachelor Open Dag is ook de dag om de campus te ontdekken. Ambassadors, huidige studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, laten in rondleidingen alle leuke plekken op de campus zien. Studiekiezers die nog niet bekend zijn met de stad Rotterdam kunnen vanaf het middaguur mee met de bus voor een Rotterdam Citytour onder leiding van een stadsgids.

Skypesessie
De Erasmus Universiteit en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben de handen ineen geslagen om studiekiezers zo goed mogelijk te informeren over de veranderingen op het gebied van studiefinanciering. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is ook op de Open Dag aanwezig om vragen te beantwoorden over het nieuwe leenstelstel. De skypesessie met minister Bussemaker is om 13.45 uur.

Meer informatie

Website  Bachelor Open Dag

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam
tel: (010) 408 1216, e-mail: press@eur.nl