SmartPort Scriptieprijs voor RSM-studente Daphne van Hal

Daphne van Hal van RSM, Erasmus University heeft donderdag 8 juni de SmartPort Scriptieprijs gekregen voor haar scriptie over de effecten van automatische stapelen van rolcontainers op de aanvultijd van retail winkels. Dat gebeurde tijdens het Rotterdams Havenevenement, waar talenten die werken of leren in de Rotterdamse haven in de schijnwerpers zijn gezet.

Er werden diverse prijzen en titels uitgereikt, studenten van opleidingen van o.a. het Scheepvaart en Transport College, hbo-studenten, TU Delft en van de Erasmus Universiteit dongen mee.

SmartPort Scriptieprijs
De prijs voor de beste scriptie is uitgereikt aan Daphne van Hal voor haar scriptie ‘The Pursuit of Automation: An Evaluation of the Effects of Automatically Stacked Roll Containers on their Utilisation and Replenishment Times of Grocery Retail Stores’. De jury prees het werk als “zeer degelijk en grondig, diepgaand en technisch compleet, zowel wiskundig als qua programmeren, modelmatig en conceptueel sterk, helder beschreven en duidelijke conclusies die overtuigend en relevant zijn”

Hoog niveau
Net als vorig jaar was er weer een brede inzending voor de SmartPort Scriptieprijs vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft. In totaal werden negen excellente scripties ingezonden (8+) over onderwerpen als logistiek, maritieme waterbouw en milieu in en om de Rotterdamse haven. Het niveau lag dit jaar zeer hoog.

Hoogleraren stelden de top drie samen en prezen de drie scripties om hun ‘diepgravende analyses’ en ‘duidelijk uitkomsten’. Het bestuur van SmartPort was als jury in het algemeen “onder de indruk van de kwaliteit van alle drie de scripties, van de gebruikte onderzoeksmethodes tot het zeer gedegen Engels. Julia Stelzig (RSM) werd nummer twee, de derde plaats was voor Maurits van Tol van de TU Delft.

Over het Rotterdams Havenevenement
Het Rotterdams Havenevenement is georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. De partijen onderstrepen met het evenement dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in hun carrière.

Daphe van Hal

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl