Snel publicaties over je onderwerp vinden. Hoe doe je dat?

Snel publicaties over je onderwerp vinden Hoe doe je dat?

De bibliotheek biedt honderden databanken om naar wetenschappelijke literatuur te zoeken over een bepaald onderwerp. Maar wat is nou een goede manier voor snel resultaat?

Zowel sEURch, onze eigen zoekmachine als Scopus, een multidisciplinaire databank zijn goede startpunten.

Bekijk beide video’s voor een korte en duidelijke uitleg:

Use sEURch to look for literature by subject
Use Scopus to look for literature by subject

Alles over het zoeken, vinden en verwerken van literatuur vindt u in kleine behapbare modules op de Training & Support Portal. Deze modules bestaan uit korte uitleg, video's en oefeningen. Een aantal voorbeelden vindt u hieronder.

Bij het zoeken naar literatuur over een bepaald onderwerp verdiept u zich eerst in het onderwerp door u in te lezen in encyclopedieën, kranten, naslagwerken en op internet. Vervolgens formuleert u uw zoekvraag. Wat zoekt u precies? Bedenk zoektermen, zowel in het Nederlands als in het Engels, die uw onderwerp zo goed mogelijk omschrijven.

Leer meer:
Focus your topic
Concept mapping
Build your search profile

De UB biedt toegang tot vele betaalde databanken met tijdschriftartikelen, boeken, rapporten en andere publicaties. Deze databanken zijn niet altijd toegankelijk via zoekmachines als Google. Gebruik internetbronnen als Google en Wikipedia en onze databanken daarom naast elkaar voor een zo volledig mogelijk zoekresultaat.

Meer informatie:

Should I be using Google or the library resources?
Choose your databases & search engines