Stem alstublieft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen!

Beste Rotterdammers, 

Wij hopen dat u gaat stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Wij hopen dat niet alleen omdat we denken dat de Tweede Kamerverkiezingen deze keer van speciaal belang zijn, maar ook omdat wij niet kunnen stemmen. 

Waarom kunnen wij niet stemmen? Wij zijn buitenlanders die wonen in Rotterdam en werken op de Erasmus Universiteit. Wij stemmen in onze landen van herkomst en, als we dat mogen, in de Rotterdamse en Europese verkiezingen. We hopen zeer dat u uw recht om te stemmen tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen zult gebruiken. 

Waarom hopen we dat u zult stemmen? Wij dragen graag bij aan de Nederlandse samenleving als onderzoekers en onderwijzers. Wij zijn naar Rotterdam en naar Nederland gekomen om het beste onderzoek te doen wat we kunnen, en dat onderzoek aan de man te brengen in naam van de Erasmus Universiteit, de stad Rotterdam, en Nederland. Ons onderzoek wordt gefinancierd door Nederlandse en Europese onderzoeksorganisaties. We dragen bij aan de Nederlandse samenleving door onderwijs te geven aan u, uw collega’s en uw kinderen. Nederland in het algemeen, en Rotterdam in het bijzonder, is ons nieuwe thuis geworden - een thuis waar we veel om geven. 

Op de Erasmus Universiteit streven we ernaar om innovatieve ideeën te ontwikkelen, beter inzicht in de wereld te krijgen, bij te dragen aan het publieke debat, en de levensomstandigheden van iedereen te verbeteren. Hoeveel wij ook bij proberen te dragen aan de Nederlandse wetenschap en samenleving, de aanstaande verkiezingen zijn in uw handen als kiezers. We willen u geen stemadvies geven, maar we willen u wel oproepen om uw stemrecht op waarde te schatten en te gebruiken. Stem alstublieft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen! 

Hartelijk dank, 

Dr. Constanze Binder, Dr. Christopher Clarke, Dr. Patrick Delaere, Dr. Tim de Mey, Dr. Conrad Heilmann

Buitenlandse Rotterdammers, Faculteit der Wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam

Update: RTV Rijnmond sprak met Conrad Heilmann over de verkiezingen. Beluister het interview hier terug.