Stressvrij leven, een virtuele rechtbank en SCP-directeur Kim Putters in Studio Erasmus

Stressvrij leven, een virtuele rechtbank en SCP-directeur

Gooit Nederland zijn geschiedenis ten grabbel? En hoeveel moet je sporten om stressvrij te leven? Dat komt onder meer langs in Studio Erasmus, de maandelijkse talkshow over wetenschap en actualiteit, op dinsdag 14 november. Met ook SCP-directeur Kim Putters over de absolute noodzaak van solidariteit en een virtuele rechtbank van Farshida Zafar.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 14 november 2017 in de Rotterdamse Schouwburg, staan o.a. op het programma:

• Hoe kunnen we het maatschappelijk onbehagen tegen gaan? Directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en hoogleraar Kim Putters over solidariteit als basis en de stand van het land.
  • Docent Recht en Innovatie Farshida Zafar over robot-rechters en virtual reality in de collegebanken.
  • Gooit Nederland zijn geschiedenis ten grabbel? - Alex van Stipriaan over de omstreden naamswijziging van centrum voor hedendaagse kunst Witte de With en de toenemende roep om openheid over de zwarte bladzijdes in de Nederlandse geschiedenis.
  • Hoeveel moet je sporten om stressvrij te leven? - Juriena de Vries ontrafelde de relatie tussen hardlopen en burn-out.
  • Zijn Rotterdammers wantrouwender ten opzichte van het establishment (politiek, wetenschap, justitie) dan andere  Nederlanders? Socioloog Jeroen van der Waal geeft er in zijn Vers Beton-stadscollege antwoord op.

En live muziek van Tom Vrolijk & The Lucky Spares.

Over Studio Erasmus

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en de Rotterdamse Schouwburg. Presentatie: Geert Maarse.

Meer informatie

Dinsdag 14 november 2017 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) |Theater Rotterdam, Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis, reserveren mogelijk via deze link