Studiereis Londen

Op 1 november 2017 verzamelden de studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering zich op het vliegveld in Rotterdam voor de driedaagse studiereis naar Londen. Deze studiereis vormde de perfecte gelegenheid om de medestudenten beter te leren kennen.

Daarnaast verbreedde de studiereis de kennis van de studenten op het gebied van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Zo werd op de eerste dag het Supreme Court bezocht. Hier kregen ze een rondleiding door het gebouw, waarbij er informatie werd gegeven over de geschiedenis van het Supreme Court, het rechtssysteem in Engeland en over een aantal zaken die voor het Supreme Court kwamen. Daarnaast was er ook kort de gelegenheid een zaak bij te wonen die dag. Op de tweede dag stond er masterclass bij MS Amlin op de planning. Dit is een wereldwijd opererende verzekeraar voor de zakelijke markt. Na een aantal interessante presentaties over onder meer transportverzekeringen en de organisatie van MS Amlin, volgde er nog een gezellige borrel op de 22e etage van The Leadenhall Building. Last but not least werd op de laatste dag Lloyd's of London bezocht, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Hier werd een rondleiding gegeven door het indrukwekkende gebouw en vervolgens werd een presentatie gegeven over de gang van zaken binnen Lloyd's en de gevolgen van de Brexit voor Lloyds. Naast deze educatieve uitstapjes, bleef er nog genoeg tijd over om de stad zelf te verkennen. We willen Mandema & Partners hartelijk danken voor de financiële bijdrage!

201711Studiereis Londen A&V-017
201711Studiereis Londen A&V-023