Succesvolle eerste bijeenkomst Jong Alumni Netwerk met college van prof. Laurens Winkel

Ruim zeventig pas afgestudeerden kwamen vrijdagavond 10 november jl. terug naar hun faculteit. Voor het eerst zagen ze het vernieuwde Sanders Building. Tijdens deze ‘Throwback Friday’ nam prof. mr. Laurens Winkel op zijn karakteristieke wijze de jonge alumni nog een keer mee terug naar de goede oude tijd in de collegebanken. Vervolgens vertelde jong alumna mr. Merel Pontier gepassioneerd over haar niet aflatende strijd voor rechtvaardigheid voor de terdoodveroordeelde Clinton Young in Texas.

Na een kort netwerkmoment waarin de jonge alumni zich vast konden vergapen aan alle veranderingen op campus Woudestein, werd de ‘Throwback Friday’ in de collegezaal officieel geopend door mr. Jeanne Beck (voorzitter Jong Alumni Netwerk). Hierna bewees prof. mr. Winkel eens te meer dat hij zijn unieke en onnavolgbare vertelkunst over de geschiedenis van ons recht niet verleerd is. Slaven. Codex. Blazen in de microfoon. Vele jong afgestudeerden van Erasmus School of Law bewaren warme herinneringen aan deze woorden. Het was de liefste wens van onze emeritus hoogleraar rechtsgeschiedenis prof. mr. Laurens Winkel om ‘zijn’ inmiddels oud-studenten nogmaals mee te nemen in de wondere wereld van het Romeins recht. De jong alumni luisterden ademloos naar zijn verhaal over de Romeinse Keizer Justinianus en zijn Griekse voorgangers. Prof Winkel gaf aan dat de bachelor 1 colleges hem vaak inspireerden tot nader uitzoekwerk en inspiratie voor wetenschappelijk onderzoek.

De in 2016 afgestudeerde mr. Merel Pontier raakte tijdens haar studietijd betrokken bij de zaak van de volgens haar ten onrechte terdoodveroordeelde Clinton Young in Texas, Verenigde Staten. Zij vertelde hoe zij zich tot op de dag van vandaag inzet voor de zaak en hoe deze haar persoonlijk raakt. Na dit inspirerende verhaal verplaatste de avond zich naar de hal van Sanders Building, waar alles klaar stond om nog eenmaal gouden verhalen uit de studietijd en nieuw gemaakte herinneringen uit te wisselen. Het succes van de avond bleek nog een laatste maal toen de vele nog aanwezigen met enige lichte dwang door de campusbeveiliging uit het sluitende gebouw werden gestuurd.

JeanneBrigitteJan en Martijn hebben samen met de faculteit (in het bijzonder Hanz Zwart en David Veenhoven) het initiatief genomen om een ESL Jong Alumni Netwerk op te zetten. Dit netwerk brengt in het bijzonder alumni die tot 10 jaar terug afgestudeerd zijn aan de faculteit weer samen. De bedoeling is om tweemaal per jaar een event te organiseren gericht op netwerk en skills. Zo zorgt het netwerk ervoor dat haar jong afgestudeerden nauw verbonden blijven met hun Alma mater.

Join het netwerk op Facebook en LinkedIn.