Current facets (Pre-Master)

Sun Yat-Sen University bezocht de Erasmus Universiteit Rotterdam

Op 8 mei bezocht een delegatie van Sun Yat-sen University (SYSU), geleid door Prof. LUO Jun (President) de EUR. De delegatie bestaat uit 5 leden uit management team, 4 leden uit Medical School, 3 leden uit School of Governance en 2 leden uit Business & Management en 1 lied uit School of Physics.

Het doel van hun bezoek is het versterken van de samenwerking tussen twee universiteiten, voornamelijk in Health & Life Science en Economics & Business Management. Onze Voorzitter, mevrouw Kristel Baele, had de delegatie ontvangen. Het onderhouden van de goede relatie en het verkennen van de toekomstige samenwerking waren de belangrijkste aandachtspunten in de ontmoeting.

SYSU werd in 1924 opgericht door Dr. Sun Yat-sen (ook Sun Zhong-shan genoemd). De universiteit staat onder directe supervisie van het Chinese Ministerie van Onderwijs en is een van de toonaangevende universiteiten in China (top 10) met 55 scholen en afdelingen, 8 aangesloten ziekenhuizen, 35 academische ziekenhuizen, 11 lokale academies en 20 nationale onderzoeksinstellingen.

SYSU en de EUR hebben de afgelopen jaren zowel academische als onderwijssamenwerking. Momenteel zijn er drie overeenkomsten ondertekend op schoolniveau:

1) Lingnan College tekende sinds 2013 bij RSM

2) School of Governance ondertekend met IHS sinds 2014

3) Cancer Center heeft sinds 2015 een overeenkomst met EMC ondertekend

Bovendien zijn er potentiële toekomstige samenwerkingsmogelijkheden voor andere EUR-scholen / instituten. Voor meer informatie neemt contact op met het Erasmus University China Center (EUCC, eucc@eur.nl).