Talent Day 2017: 33 laureaten in de spotlights

Woensdag 15 maart eert de Erasmus Universiteit 33 succesvolle wetenschappers en haar meest talentvolle studenten tijdens de jaarlijkse Talent Day. Alle laureaten hebben het afgelopen jaar beurzen of subsidies weten te verwerven voor hun onderzoek of ze hebben een Erasmus of Erasmus MC Fellowship ontvangen. Ook aanwezig zijn de vijftig studenten die met succes het Erasmus Honours Programme volgden.

De 33 onderzoekers die tijdens Talent Day aandacht krijgen ontvingen het afgelopen jaar een ERC Consolidator Grant, een subsidie van NWO (Veni, Vidi of Vici, Research Talent) of een subsidie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR Fellowship) dan wel Erasmus MC (Erasmus MC Fellowship). Het gaat op 15 maart om: 

•    twaalf Veni-winnaars
•    twee Vidi-winnaars
•    één Vici-winnaar (prof.dr. Henning Tiemeier)
•    één ERC Consolidator Grant-winnaar (prof.dr. Xandra Kramer)
•    elf EUR Fellows (zie hieronder) en vier Erasmus MC Fellows
•    twee Research Talents (zie hieronder)

Tijdens de feestelijke bijeenkomst krijgen ze van het College van Bestuur en van de Vereniging Trustfonds EUR een cadeau. De vijftig Honours-studenten ontvangen uit handen van rector magnificus prof.dr. Huibert Pols een "Letter of Recommendation" en een geschenk van het Erasmus Trustfonds. 

Over de EUR Fellows
Met een EUR Fellowship biedt de Erasmus Universiteit elf zeer getalenteerde jonge onderzoekers de kans om vier jaar onderzoek te doen. Het zijn Julie Nonnekens, Tjakko van Ham, Judith Rietjens en Marienke van Middelkoop (Erasmus MC), Remy Spliet en Wendun Wang (ESE), Wouter Verheyen (ESL), Chris Nierstrasz (ESHCC), Arjen Leerkes, Renske Keizer en Rianne Kok (FSW). Voor iedere fellow is tenminste € 135.000 beschikbaar. De Erasmus Universiteit wil mensen hiermee aanmoedigen tot een loopbaan in de academische onderzoekswereld. 

Onderzoekstalent 
Ook Reinout van der Veer en Malika Igalla (FSW), de twee laureaten die van NWO een Research Talent toegekend hebben gekregen, zijn aanwezig. Onderzoekstalent is een financieringsinstrument met vrije competitie voor hoogwaardig promotieonderzoek voor jonge talenten die een aantoonbare ambitie hebben een carrière als wetenschapper op te bouwen binnen de maatschappij- en gedragswetenschappen. 

Nieuwe impulsen
De Erasmus Universiteit hecht eraan talent te behouden en te ontwikkelen. Het College van Bestuur is trots op deze onderzoekers. Ook deze lichting wetenschappers werkt aan de ontwikkeling, overdracht en toepassing van nieuwe kennis op het gebied van gezondheid en welvaart, bestuur en cultuur. Zij geven nieuwe impulsen aan het onderzoek en versterken de reputatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam als toponderzoeksinstelling. 

De Talent Day wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus Trustfonds.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 4081216 of E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen