Current facets (Pre-Master)

Tips gebruik nieuwe sEURch

Sinds maandag 4 januari gebruikt de UB WorldCat Discovery van leverancier OCLC voor haar zoekmachine sEURch. Hierdoor is er een nieuwe interface, maar u zult ook merken dat het zoeken enigszins is veranderd.

Met WorldCat Discovery doorzoekt u met één zoekopdracht niet alleen de UB-catalogus en de metadata van artikelen van tientallen uitgeverijen, zoals ProQuest, Elsevier, Springer en Wiley. Maar u zoekt ook in de catalogi van bibliotheken wereldwijd, inclusief onze eigen nationale catalogus, de NCC..

Tips voor het gebruik van de 'nieuwe' sEURch:

1. sEURch herkent de taalinstelling van uw browser. Niet alle termen zijn (correct) in het Nederlands vertaald. Het kan daarom handiger zijn te kiezen voor de Engelse versie.
  2. Verschillende edities en formaten van boeken worden in sEURch samengevoegd tot één record. Via de link Other editions & Formats [Meer uitgaven en indelingen] ziet u de lijst van alle edities en formaten. Als u het jaar van uitgave van de editie die u zoekt toevoegt aan de zoekopdracht, dan vindt u de gewenste editie sneller (bv. Case study research Yin 2014).
  3. Boeken in de collectie van de EUR en artikelen waar de EUR toegang toe heeft, krijgen een hogere relevantie dan boeken en artikelen die niet in het bezit van de EUR zijn. U kunt dit wijzigen door te sorteren op Relevance only [Alleen relevantie]. De standaardinstelling is Library and Relevance[Bibliotheek en Relevantie]).
  4. U kunt vanuit sEURch boeken aanvragen of reserveren. Klik hiervoor op de knop Place Hold[Reserveren]. Deze knop ziet u ook als een boek uitleenbaar is. U komt direct in het uitleensysteem. Daar logt u in met uw lenergegevens.
  5. De View Online knop in WorldCat Discovery brengt u naar de full-text van een artikel of naar het e-book. Maar dit kan ook een link zijn naar de inhoudsopgave van een boek, achtergrondinformatie over de auteur of een recensie. Als u op de titel van het artikel of het boek klikt, dan kunt u meer informatie over de links zien onder het kopje Access Full Text Online. Daar worden alle links getoond. Dit is ook handig bij artikelen; mocht de eerste link niet werken, dan vindt u hier wellicht een extra link die wel toegang tot het artikel geeft.
  6. De export naar RefWorks vanuit My List [Mijn lijst] werkt op dit moment niet. Losse titels kunt u wel naar RefWorks exporteren. Bij een lijst van titels kunt u gebruik maken van de optie Cite with EndNote[Verwijzen met EndNote] en het RIS-bestand importeren in RefWorks. Klik hier voor meer informatie.

Een handleiding over zoeken in sEURch is hier beschikbaar.