Current facets (Pre-Master)

Toegang tot databanken vanuit huis

Toegang tot databanken vanuit huis

Van VPN naar EZproxy: wat verandert er? 
Vanaf 4 januari heeft u vanuit huis toegang tot onze betaalde databanken via EZproxy. Eenmalig inloggen met uw ERNA-account volstaat. Het tot stand brengen van een VPN-verbinding is niet langer nodig.

De UB gebruikt de proxyserver EZproxy om studenten en medewerkers thuis toegang te verlenen tot de inhoud van databanken waarop de UB een licentie heeft en tot de inhoud die via zoekmachine sEURch kan worden opgezocht.

Hoe werkt het?

Zodra u thuis of onderweg op uw smartphone of tablet op de link van een databank klikt (bijvoorbeeld in de databankenlijst of via een portal op de UB-website) logt u eenmalig in met uw ERNA-account. Ook bij een zoekactie in sEURch is dit nodig. Na het inloggen staan alle databanken die u benadert enkele uren voor u open.

VPN

Tot nu bracht u, om onze databanken te kunnen raadplegen, een VPN-verbinding met de server van de EUR tot stand. Dit kan nog steeds. Maar omdat het tot stand brengen van een VPN-verbinding regelmatig problemen oplevert (onder andere bij Android-devices), raadt de UB toegang via EZproxy aan.

Bookmarks

De bibliotheek heeft alle url’s naar databanken op de website aangepast om EZproxy mogelijk te maken. Heeft u eigen bookmarks naar bepaalde databanken? Pas dan de url aan met de EZ Proxy tool of maak de bookmark opnieuw vanaf onze site. U kunt ook de zogenaamde Bookmark tool installeren in uw ‘Favorieten’. Met deze tool wordt een ‘oude’ url automatisch herladen tot een nieuwe.

Lees meer:
Off-campus access to databases & search engines
EZproxy user guide