Trouw: Hoog, hoger, hoogst: groot denken kan weer in Rotterdam

Er wordt in Rotterdam hard gewerkt aan The Muse (75 meter), Up-Town (107 meter), Cooltower (150 meter). En nog vele torens meer.

Met eindelijk groen licht voor de bouw van de 150 meter hoge Cooltower, deze week, zit de bouw weer volop in de lift. De economie sterkt aan; na een lange crisis zijn weer echt grote projecten mogelijk, merken architecten en projectontwikkelaars. Vooral Rotterdam kan de voortrekkersrol van torenflatstad weer op zich nemen.

Op het moment klimt aan de Maas het ene na het andere (hoog)bouwproject richting de wolken. Zo verrijst op het Wijnhaveneiland de Up-Town (107 meter). Langs de Maas wordt gewerkt aan de Terrace Tower (107 meter). Met Bright (70 meter) is begonnen. Het prestigieuze appartementencomplex Fenix Lofts staat in de steigers. Het Forum (wonen, winkels) aan de Coolsingel is van start gegaan. Bij The Muse (75 meter) staan de bouwkranen klaar. De Rotta Nova komt eraan. Het Depot, de uitbouw van museum Boijmans, schiet al aardig op. Voor de New York-achtige wijk Little C aan de Coolhaven wordt de grond bouwrijp gemaakt. Het is maar een greep.

Jos Melchers, directeur gebiedsontwikkeling van de gemeente Rotterdam: "Er zit buitengewoon veel in de pijplijn en vele lichten staan op groen. Ik verwacht dan ook meer grote projecten. We kijken nu naar nieuwe oeververbindingen en de ontwikkeling van oude havengebieden. Er is een enorme vraag naar wonen en dus naar bouwen."

Meer weten? Lees het hele artikel op de website van Trouw.