Twee nieuwe bijzonder hoogleraren bij Psychology, Education and Child Studies

Twee nieuwe bijzonder hoogleraren bij Psychology, Education

Bij het Departement Psychology, Education and Child Studies zij twee nieuwe bijzonder hoogleraren benoemd. Psycholoog dr. Diane Pecher bekleedt de bijzondere leerstoel Cognitie en Mentale Representatie en arbeids- en organisatiepsycholoog dr. Dimitri van der Linden die van Cognitie en Motivatie in Stress en Bevlogenheid.

Beide leerstoelen zijn ingesteld door het Erasmus Trustfonds.

Diane Pecher
De studie van mentale representatie, dat wil zeggen de manier waarop mensen in gedachten zich iets voorstellen, staat centraal bij de leerstoel van prof.dr. Diane Pecher. Inzicht in de aard van mentale representaties is essentieel om menselijke cognitie te begrijpen. Pecher onderzoekt vooral de wisselwerking tussen de zintuigen, handelingen, en de mentale representatie. Pecher werkt sinds 2002 bij het department Psychology, Education and Child Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij studeerde af aan de Universiteit Utrecht in de cognitieve psychologie en kunstmatige intelligentie en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Dynamics of Semantic Memory. Ze bekleedde verschillende postdoc functies aan universiteiten in de Verenigde Staten.

Dimitri van der Linden
Prof.dr. Dimitri van der Linden richt zich onder andere op de cognitieve processen die een rol spelen bij de effecten van stress en vermoeidheid en taakbetrokkenheid. Daarnaast doet hij onderzoek naar individuele verschillen in persoonlijkheid en intelligentie. De inzichten die worden verworven kunnen onder meer gebruikt worden om de negatieve effecten van stress en vermoeidheid te verminderen of om te voorspellen wie psychische problemen (e.g., burnout) zou kunnen ontwikkelen. Van der Linden studeerde cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde op mentale moeheid aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

ISSID2017

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl