Twee themacollecties in open opstelling

In de vernieuwde bibliotheek zijn twee nieuwe themacollecties in open opstelling te vinden: een vakspecifieke rondom het thema migratie, integratie en diversiteit en een rondom research management en academische vaardigheden.

Migratie
Je kunt geen krant openslaan of journaal bekijken of het er komt item over migratie aan bod. Het thema migratie is gekozen vanwege haar evidente actuele betekenis. Hoewel onderzoek naar migratie en integratie van alle tijden is, trekt het in het huidige tijdsgewricht veel aandacht. Daarnaast raakt het diverse vakgebieden waar de EUR sterk in is: van sociale wetenschappen tot rechten, psychologie en gezondheidszorg. De collectie is mede tot stand gekomen door een donatie van prof.em. Han Entzinger, die van 2001 tot 2013 hoogleraar Migratie en Integratie studies was bij de EUR.

Bekijk alle Migratietitels online in de collectie.

Acdemic Skills & Research management
Voor het thema research management en academische vaardigheden geldt eigenlijk het zelfde: dit type vaardigheden mag zich ook in een groeiende belangstelling verheugen: ze zijn essentieel én praktisch bruikbaar in de hedendaagse onderzoekspraktijk. Denk aan onderwerpen als data management, literatuuronderzoek, goed verwijzen en citeren. Maar ook aspecten van wetenschappelijk publiceren en het meten van impact komen ruimschoots aan bod.

Bekijk alle titels over onderzoeksvaardigheden en –management in de collectie.

Meer informatie

Gelijk praktisch aan de slag met deze skills?

Bekijk de Training & Support portal

Voor research zaken kan je ook terecht op de portal Research Matters.

De kasten met de themacollecties zijn te vinden op de 0-verdieping aan de oostzijde (stilte ruimte).