UB open voor kwetsbare studenten

Arie Kers

De Universiteitsbibliotheek (UB) is vanaf donderdag 17 december alleen geopend voor kwetsbare studenten. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

De UB is geopend voor:

• Internationale studenten.
  • Studenten met een functiebeperking.
  • Studenten die als mantelzorger optreden.
  • Studenten die thuis absoluut geen gelegenheid hebben om te studeren of die om andere (mentale) redenen liever op de campus studeren.

Indien je je niet herkent in een van de bovengenoemde categorieën vragen we je dringend om NIET TE RESERVEREN. We doen een beroep op ieders solidariteit om hier verstandig mee om te gaan.

Hoe reserveer je

1. Reserveren met je ERNA-id via het reserveersysteem. (je kunt een plek reserveren vanaf 00:00 uur de nacht ervoor)
  2. Je ontvangt een bevestiging van je reservering per mail.
  3. De in- en uitgang van de bibliotheek bevinden zich aan de Institutenlaan. (straatniveau)
  4. Geen reservering = geen toegang.

Boekenuitleen
Het is mogelijk om tijdens onze openingstijden boeken te lenen en te retourneren via de Self Service. Kom alleen naar de UB als je bericht hebt gekregen dat je boeken voor je klaarliggen.

Feestdagen
De UB is ook tijdens de kerstvakantie (donderdag 24 december t/m zondag 3 januari) open van 9.00 tot 17.00 uur. Let op! Vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari is de UB gesloten!

Daarnaast geldt natuurlijk:

• Kom alleen.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.
  • Het is verplicht om een mondkapje te dragen als je door de UB loopt.

Wanneer je de UB binnenkomt vragen we naar je gezondheidssituatie, je reservering en je studentenkaart. Let op, geen reservering = geen toegang tot de UB.

Voor de meest actuele informatie, lees Bibliotheekdiensten tijdens Corona
Heb je vragen of ondersteuning nodig? Mail ons of bel 010-4081198