Uitreiking certificaten Programma Data & Business Analytics

Certidicaatuitreiking collegejaar 2017 - 2018

Op vrijdag 14 september vond de feestelijke afsluiting plaats van de post-academische opleiding Data & Business Analytics 2017-2018.
De deelnemers kregen hun certificaat uitgereikt tijdens een sfeervol diner in de Euromast.

 

Het afgelopen jaar hebben de 52 deelnemers van de opleiding Data & Business Analytics hard gewerkt om zich te verdiepen op het terrein van Data Science. Ze hebben veel geleerd: van het programmeren in de populaire programmeertaal R, het opzetten van statistische en machine learning analyses, tot het zelfstandig uitvoeren van een data science project. In 35 vrijdagen werd er onder begeleiding van hoogleraren en docenten van het Econometrisch Instituut van de Erasmus School of Economics en Erasmus Q-Intelligence toegewerkt naar deze certificaatuitreiking.

 

Naast een scala aan analytics modules werd er in de opleiding ook aandacht besteed aan thema’s als digitaal leiderschap, privacy wetgeving en mogelijkheden voor statistische privacy borging. Het sluitstuk van de opleiding was het project Data & Business Analytics. Het was mooi om te zien welke interessante projecten de deelnemers hebben kunnen uitvoeren. Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar het voorspellen van creditcard fraude en call-drops tijdens festivals.

Veel deelnemers deden de opleiding naast hun drukke baan, waardoor het soms een uitdaging was om alles op tijd af te krijgen. We zijn dan ook zeer trots op de geslaagden. Het afsluitende diner met partners was een bedankje voor de geleverde inzet door de deelnemers. 

Aan alle deelnemers: gefeliciteerd! Jullie kunnen je met recht expert noemen op het gebied van data science.