Uitreiking ESE Awards

Op dinsdag 13 december zijn tijdens de kerstborrel van Erasmus School of Economics de ESE awards uitgereikt, waaronder de Top Educator Awards. Vijf docenten vielen in de prijzen vanwege hun inspirerende manier van lesgeven of het innovatieve gebruik van ICT in het onderwijs.

Paul Bouman en Gert-Jan van den Burg mochten een award in ontvangst nemen voor het gebruik van de nieuwe tool Autolab in het vak Programming. Deze tool geeft automatisch feedback op ingeleverd werk, waardoor studenten direct hun beoordeling krijgen en niet hoeven te wachten tot de docent het werk heeft nagekeken. Anne Gielen viel in de prijzen voor de manier waarop ze het vak Geschiedenis van het Economisch Denken heeft herzien en haar positieve studentevaluaties. Er werd ook waardering uitgesproken voor Teresa Bago d’Uva voor de vakken Quantitative Methods for Applied Economics en Methoden & Technieken en voor de goede studentevaluaties die ze heeft ontvangen. Han Smit verdiende zijn award met zijn enthousiaste en motiverende manier van lesgeven en het gebruik van vernieuwende didactische methoden.

Naast de Educator Awards werden ook de Top Researcher Awards, de Societal Impact Award, de Support Award en de Dean’s Award uitgereikt. Sjoerd van Bekkum, Stefan Obernberger, Vijay Hariharan, Michel van der Wel, Dana Sisak en Jolanda Hessels mochten een Top Researcher Award in ontvangst nemen. Robert Dur kreeg de Societal Impact Award voor zijn samenwerking met o.a. de gemeente Rotterdam en het Centraal Planbureau (CPB). Senior beleidsmedewerker Wietske Rowaan won de Support award en de Dean’s award ging dit jaar naar het bestuur van FAECTOR.