Universiteitsbibliotheek na grondige renovatie in gebruik

De Erasmus Universiteitsbibliotheek opent maandag 29 mei 2017 haar deuren op campus Woudestein na een grondige renovatie van anderhalf jaar.

De nieuwe bibliotheek, een ontwerp van architect Defesche Van den Putte, is klaar voor de toekomst. Het gebouw is lichter, overzichtelijker en sluit aan bij de huidige en toekomstige manier van studeren en werken. De Universiteitsbibliotheek heeft 900 goed uitgeruste, moderne studieplekken en een nieuwe entree aan de Institutenlaan. In het vernieuwde gebouw draait het om ontmoeting, informatie en in stilte studeren.

Directeur Matthijs van Otegem is verheugd over de ingebruikname: “ Hier kijken we als organisatie al heel lang naar uit. Het is geweldig om na een overbruggingsperiode met tijdelijke locaties weer onder een dak te zitten met studenten en medewerkers.  Deze nieuwe jas past uitstekend bij wie wij als DE contentmanager van de universiteit zijn: open, transparant en toegankelijk. We helpen bij het creëren en verspreiden van kennis. Deze nieuwe bibliotheek is hiervoor een geweldige stimulans.”

Gebruikers worden maandag 29 mei extra warm welkom geheten op de eerste dag van ingebruikname. De Universiteitsbibliotheek wordt donderdagmiddag 29 juni feestelijk geopend.