Current facets (Pre-Master)

Update: De weg naar 100% Open Access

Open access agreement Wiley

Het beleid van de Erasmus Universiteit is dat wetenschappelijke artikelen in Open Access worden gepubliceerd. Al onze onderzoekers zijn dus verplicht om Open Access te publiceren. De UB ondersteunt onderzoekers hier op verschillende manieren bij.

Erasmus Open Access Fonds
De Universiteitsbibliotheek heeft voor 2018 een stimuleringsfonds voor Open Acces ter beschikking gesteld. Wetenschappers die in Golden Open Access willen publiceren, kunnen hier een aanvraag voor indienen. Sinds de introductie is al veelvuldig een beroep gedaan op het fonds. Inmiddels zijn de eerste vergoedingen toegewezen en uitgekeerd.

Minstens een even zo groot aantal aanvragen kon via de Journal Browser worden afgevangen. De browser laat zien voor welke journals de kosten ('Article Processing Charges') voor publicatie in Open Access zijn afgekocht door de universiteit. Voor deze publicaties was niet nodig aanspraak te maken op het fonds.

Dat betekent dat u nog volop gebruik kunt maken van deze financieringsmogelijkheid. Check de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Workshop Publishing in Open Access
De Young Researchers Career Day wordt op 19 april a.s. georganiseerd. Het Open Access team is aanwezig met een workshop over publiceren in Open Access. Deze workshop laat zien hoe Open Access u uw zichtbaarheid, vindbaarheid en impact van uw publicaties als onderzoeker vergroot.

Inschrijven Career Day (na inloggen MyEUR)

Contact
Wilt u gebruikmaken van het Erasmus Open Access Fonds of wilt u meer weten over Open Acces? Kijk dan op de website en neem gerust contact op met het Open Access team: Hans Brandhorst en Leonidas Pakos via library@eur.nl .