Update: oplossingen voor situatie Polak gebouw

De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt voor haar studenten hard aan oplossingen naar aanleiding van de voorlopige sluiting van het Polak gebouw. Zo worden er extra studiemogelijkheden gecreëerd.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het creëren van extra studieplekken en –mogelijkheden, om het verlies aan studieplekken in Polak te compenseren. Zo zijn de openingstijden voor het G-gebouw vanaf vrijdag 20 oktober verruimd. Doordeweeks kunnen studenten daar nu tot middernacht terecht, in het weekend van 10.00 – 21.00 uur (behalve studielandschap ESL). Daarnaast wordt er dit weekend gewerkt aan het inrichten van extra studieplekken in tijdelijke ruimtes elders op de campus.

Ook worden alle colleges in Polak gebouw zo snel mogelijk verplaatst naar andere locaties. De colleges van vrijdag 20 oktober vonden reeds op alternatieve locaties plaats. Er zijn door de sluiting van Polak gebouw dus geen colleges uitgevallen. Bovendien worden studenten zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

De Bachelor Open Dag op zaterdag 21 oktober kan gewoon doorgang vinden.

Tijdelijke sluiting

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft donderdagavond 19 oktober 2017 uit voorzorg besloten het Polak gebouw op campus Woudestein per direct te ontruimen en tijdelijk te sluiten. Dit om de veiligheid van studenten, medewerkers en andere gebruikers te waarborgen.

Gebleken is dat in dit onderwijsgebouw eenzelfde soort vloerconstructie is gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport, die in mei van dit jaar gedeeltelijk instortte. Naar aanleiding van een landelijk onderzoek heeft de Gemeente Rotterdam ons gevraagd onderzoek te doen naar de vloerconstructie in Polak gebouw. De Erasmus Universiteit heeft toen direct een onafhankelijk ingenieursbureau ingeschakeld. Uit dat onafhankelijke bouwkundige onderzoek is gebleken dat we de veiligheid van de vloer in het Polak gebouw niet kunnen garanderen. Er is géén instortingsgevaar.

Het CvB heeft opdracht gegeven aan een onafhankelijk onderzoeksbureau om uit te laten zoeken welke maatregelen genomen moeten worden om het gebouw zo snel mogelijk weer veilig in gebruik te nemen. Alle andere gebouwen op de campus zijn veilig.

Over Polak

Het in 2015 geopende Polak gebouw telt 850 studieplekken, een groot aantal onderwijsruimtes en diverse winkels en faciliteiten.

Kristel Baele, voorzitter College van Bestuur: “We vinden deze situatie bijzonder vervelend voor alle betrokkenen, maar voor ons staat de veiligheid van onze studenten, medewerkers, bezoekers en gebruikers van het gebouw voorop. We hadden dan ook geen andere keus dan Polak gebouw per direct tijdelijk te sluiten. We proberen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de noodzakelijke maatregelen om Polak weer veilig en operationeel te krijgen. Inzet is de overlast tot een minimum te beperken. We houden alle betrokkenen zo goed mogelijk geïnformeerd”.

Studenten en medewerkers: T (010) 408 8880 of E usc@eur.nl

Alleen voor journalisten: Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl