Is uw organisatie AVG proof?

Man die naar een beeldscherm kijkt met boven hem de tekst Security

Vanaf 25 mei 2018 vervangt de AVG de Wet bescherming persoonsgevens. Deze nieuwe Europese privacywet heeft grote gevolgen voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verzamelen. Van bedrijven die mailinglijsten van hun klanten bijhouden tot restaurants die bij een reservering om een telefoonnummer vragen, (bijna) iedereen krijgt ermee te maken.

Als bedrijf moet u duidelijk maken waarom u deze gegevens nodig heeft en waarvoor u ze gebruikt.

Terwijl de bedrijven meer plichten krijgen, krijgt de burger juist meer rechten. Zo kunnen zij de toestemming voor het gebruik van hun data intrekken. Indien uw bedrijf zich niet houdt aan de AVG loopt het risico op een boete die op kan lopen tot 20 miljoen euro. Heel belangrijk dus om te weten hoe u aan deze AVG kunt voldoen!

Om in control te zijn met de AVG zult u als bedrijf eerst inzicht moeten krijgen in de gegevensverwerkingen die u uitvoert. De volgende vragen zijn daarbij cruciaal:

  • Wat voor gegevens verwerk je, waarom en hoe worden deze verwerkt en waar worden de gegevens bewaard?
  • Welke bedreigingen kunnen via een risicoanalyse in kaart worden gebracht? 
  • Welke risico’s hebben prioriteit (en volgorde van aanpak)?

De risicobeoordeling vormt de leidraad voor je beleid ten aanzien van (de beveiliging van) persoonsgegevens. Wil je hiermee zelf aan de slag? Neem dan deel aan onze tweedaagse Masterclass Privacy, Data governance en de AVG. 

 

Meer informatie

Wilt u ook in control zijn met de AVG? Neem dan deel aan onze tweedaagse Masterclass Privacy, Data governance en de AVG. Deze masterclass biedt je de juiste theoretische én praktische handvatten om op tijd voorbereid te zijn.