Veel animo voor Open Dag Ouders

Colleges voor scholieren door Wetenschapsknooppunt

Een enorm aanbod aan opleidingen, lenen in plaats van de studiebeurs en decentrale selectie: het kiezen van een vervolgopleiding is geen gemakkelijke opgave voor scholieren. Ouders en verzorgers kunnen keuzestress helpen verminderen. Speciaal voor ouders en verzorgers organiseerde de Erasmus Universiteit Rotterdam daarom op 9 januari 2019 een Open Dag Ouders.

Ruim 300 ouders bezochten de Open Dag Ouders om te ervaren of de Erasmus Universiteit Rotterdam wel bij hun kind past en hoe zij hun kind het beste kunnen helpen bij de best pittige overstap van de middelbare school naar de universiteit.

In de sessies werd er onder andere gesproken over de kenmerken van een succesvolle student, decentrale selectie, studiekeuze, financiën, de verschillen tussen de middelbare school en de universiteit. Daarnaast was er een proefcolleg, waarin ouders op een andere manier kennis konden maken met de universiteit dan tijdens de reguliere open dagen.

Open dag Ouders 2019