Verjongingspillen, hardloopblessures en het ‘Rotterdamse’ Feyenoord in Studio Erasmus

Verjongingspillen, hardloopblessures en het ‘Rotterdamse’

Is het eeuwige leven binnen handbereik? Hoe loop je hard zonder pijn? En hoe Rotterdams is Feyenoord eigenlijk? Dat alles – en nog veel meer – komt langs op dinsdag 9 mei in Studio Erasmus, de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit.

Op dinsdagavond 9 mei staan in foyer van de Rotterdamse Schouwburg de volgende onderwerpen en namen op het programma:

•    Is het eeuwige leven binnen handbereik? Moleculaire genetici Peter de Keizer en Marjolein Baar (Erasmus MC) ontdekten een stofje waarmee veroudering terug te draaien is.

•    Hoe loop je hard zonder pijn? Vorig jaar werden in Nederland 700.000 hardloopblessures geregistreerd. Onderzoeker Marienke van Middelkoop (Erasmus MC) onderzocht duizenden lopers op de Rotterdamse marathon om erachter te komen of dit anders kan.

•    Hoe Rotterdams is Feyenoord? - Minicollege door historicus Hans Koole over vijftig jaar relatie tussen club en stad.

•    Erasmus in het hedendaagse Europa – IBCOM-student Job Zomerplaag reisde, 550 jaar na de geboorte van Desiderius Erasmus, voor Erasmus Magazine langs diens geboorte- en woonplaatsen en doet verslag.

Verder geneeskundestudent én Vitesse-doelman Wouter Dronkers over het voorlopige einde van zijn carrière als profvoetballer. En livemuziek van Meneer van Daalen.

Over Studio Erasmus
Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en de Rotterdamse Schouwburg. Presentatie: Geert Maarse.

Dinsdag 9 mei, 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Foyer Rotterdamse Schouwburg, toegang gratis. Reserveren mogelijk via www.sgerasmus.nl

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl