Wanted: redactieleden voor RASL events

RASL Events

De Arts & Culture Talk Show, georganiseerd door de afdeling Arts and Culture Studies (EUR), was de afgelopen vier jaar een fenomenaal succes. In het jaar van de vijfde verjaardag, komt de talk show terug met een nieuwe look, een nieuw programma en een nieuw editorial team. Vanaf nu zal de show georganiseerd worden in het bredere kader van het Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL).

Vanaf januari 2018 zal RASL evenementen organiseren die een co-creatie zijn van studenten en medewerkers van verschillende instituten. RASL Events zal daarbij functioneren als platform waar kunst en wetenschap elkaar kruisen en waar kunstwerelden elkaar ontmoeten en begroeten. Voor studenten zal RASL Events functioneren als platform, waar zij ervaring kunnen opdoen als onderdeel van de culturele sector en in contact kunnen komen met professionals in deze (Rotterdamse) industrie. Op die manier kunnen zij hun netwerk verbreden. Daarnaast zal het een platform zijn waar studenten over hun eigen talenten en artistieke bezigheden kunnen praten.

Rasl events: where art worlds meet and greet

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), Codarts Rotterdam en Willem de Kooning Academy Rotterdam hebben hun krachten gebundeld in het Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL). Het doel van deze samenwerking is ten eerste om het uitwisselen van kennis op het gebied van educatie en onderzoek te stimuleren. Ten tweede, geeft het studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Gezocht: redactieleden

Wij zijn op zoek naar nieuwe redactieleden om de volgende evenementen te organiseren:

2 x The Arts and Culture Talk Show
1x Where Artists meet Scientists (een beroemde artiest gaat in discussie met een beroemde wetenschapper)
1x Public keynote lecture van een beroemde internationale artiest, kunstcriticus of wetenschapper

We zijn specifiek op zoek naar:

• 3 nieuwe redacteuren - twee om de talk shows te organiseren en één om de twee andere evenementen te organiseren. Redacteuren zijn het meeste bezig met brainstormen over gasten en interview onderwerpen, het houden van voorgesprekken met de uitgenodigde gasten; en op het voorbereiden van de interviews voor de twee hostst van de talk show.
  • 2 producenten - die zich bezighouden met de productie van de evenementen, van het regelen van locaties tot het organiseren van alle technische aspecten van zowel de talk shows en de andere twee evenementen.
  • 2 marketeers - die de talk shows en de andere evenementen promoten (door middel van zowel online als offline marketing zoals posters en aankondigingen tijdens hoorcolleges) bij hun medestudenten en het algemene Rotterdamse publiek.
  • 1 host/side kick - die de Arts and Culture Talk Show zal presenteren samen met een medewerker
  • 1 columnist - die live een column zal voorlezen tijdens de Arts and Culture Talk Show
  • 1 fotograaf - die alle RASL evenementen zal fotograferen

Interesse?

Als je interesse hebt om deel uit te maken van het redactieteam van RASL events, laat dat ons dan weten door een korte email te sturen op uiterlijk 2 februari. Vertel hierin ook in welke positie je interesse hebt en voeg een korte beschrijving van je motivatie toe.

Je kunt je brief versturen naar Niels van Poecke: vanpoecke@eshcc.eur.nl

De interviews zullen plaatsvinden in de week van woensdag 7 februari en donderdag 8 februari.