Current facets (Pre-Master)

Wendy Harcourt wint EU Grant voor onderzoek rol van vrouwen

Wendy Harcourt, universitair hoofddocent Critical Development and Feminist Studies bij het Institute of Social Studies, heeft 3,8 miljoen euro gekregen van de EU 2020 Marie Curie Innovative Training Network Grant for Well-being, Ecology, Gender and Community (WEGO).

WEGO brengt jonge en toonaangevende onderzoekers samen in een groot onderzoeksproject over actuele onderwerpen op Europees en wereldniveau. Dit onderzoek kijkt naar veerkracht en duurzaamheid door de rol van vrouwen in zorg voor gemeenschap en omgeving. De gekozen onderzoeksvraagstukken zijn belangrijk voor  innovatief Europees beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het project begint begin 2018.

Harcourt leidt een team van achttien instituten met vijftien promovendi in een internationaal netwerk, dat het onderzoek en de trainingsagenda ontwikkelt.

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl