Who to trust? Een robot of menselijke rechter?

Afgelopen week was Farshida Zafar te gast bij Studio Erasmus in Theater Rotterdam. Zij vertelt hier over de Virtual Reality Moot Court van de Erasmus School of Law. De applicatie is ontwikkeld om studenten meer ervaring op te laten doen in de (virtuele) rechtbank.

Studenten bezoeken tijdens hun studie nauwelijks meer de rechtbank, onder andere door tijdgebrek. Door de rechtbank te bezoeken via een virtuele wereld, wil Zafar studenten laten beleven hoe het daadwerkelijk is om een rechtszaak mee te maken. Het doel voor de toekomst is een toegankelijkere versie ontwikkelen waardoor iedereen gebruik kan maken van de applicatie en zo een goede indruk kan krijgen van de rechtbank.

Verder ontstaat er een interessant discussie over robotrechters en de opkomst van Artificial Intelligence.

Bekijk het interview op YouTube.