Wijzigingen catalogus en bibliotheeksysteem

Vanaf 11 juli gebruikt het RLK een nieuw bibliotheeksysteem.

Boeken opzoeken en aanvragen / reserveren gebeurt in het nieuwe systeem via sEURch, de catalogus van de Universiteitsbibliotheek (UB). In deze lokale versie van de zogeheten WorldCat kunt u naast alle boeken van het RLK, ook de titels vinden van de UB en van een groot aantal andere bibliotheken in binnen- en buitenland.

De catalogus (Doorzoek onze collectie) vindt u op de homepage van het Leeskabinet. Het zoeksysteem biedt vele optie. De belangrijkste vindt u in de Handleiding zoeken en aanvragen.

Enkele opvallende veranderingen:

- in de catalogus kunt u zoeken binnen de collectie van het Leeskabinet. U kunt uw actie ook uitbreiden tot de collectie van de Erasmus Universiteit of tot een groot aantal Nederlandse en buitenlandse bibliotheken.

- bij het aanvragen/reserveren van een titel moet u inloggen met het nummer van uw lenerpas. De eerste keer wordt u gevraagd een nieuw password aan te maken. De oude paswords (drie eerste letters van uw achternaam) zijn niet meer geldig.

- u hoeft uw boeken niet meer zelf te verlengen. Boeken die niet door andere leners zijn gereserveerd worden automatisch verlengd. Ontvangt u een opvraag: dan heeft iemand anders uw boek gereserveerd. Verlenging is dan niet meer mogelijk.

- met de lenerspas van het Leeskabinet kunt u ook boeken lenen bij de Universiteitsbibliotheek. Een afzonderlijke pas is niet meer nodig

Nadere informatie

Voor vragen en opmerkingen kunt contact opnemen met het Leeskabinet

kabinet@ubib.eur.nl