Workshops UB tijdens de Share your knowledge Week

In de week van 18 t/m 22 juni vindt de tweede Share your knowledge Week plaats. Tijdens die week verzorgen EUR-collega’s workshops, voor EUR-collega’s.

Ook collega’s van de Universiteitsbibliotheek delen hun kennis in twee workshops. De workshops zijn gericht op het beter vindbaar en zichtbaar maken van u en uw onderzoek.

  • Woensdag 20 juni om 13 uur: Are you ready to become a number?! Author identifiers and profiles – Why and how (ENG/NL)
    Zorg dat je als unieke auteur beter vindbaar bent. Door het gebruik van author identifiers en profiles, zoals ORCID, ResearcherID en Google Scholar Author Profile, kun je jezelf en je publicaties presenteren en zichtbaar maken. Steeds meer uitgevers en fondsen verplichten het gebruik van author identifiers.
     Neem je eigen laptop mee om tijdens de workshop je eigen ORCID, Google Scholar Author Profile en/of Scopus Author ID aan te maken of te controleren.
  • Vrijdag 22 juni om 9 uur: How to publish in Open Access and why it is important for your career (ENG)
    Open Access vergroot de zichtbaarheid en het gebruik van de resultaten van academisch onderzoek. Hierdoor draagt het bij aan uw reputatie als onderzoeker. Na deelname weet u hoe u uw cariere een boost kunt geven en heeft u kennis van de voordelen van publiceren in open Access. De workshop geeft u handvatten om in Open Access te publiceren. Daarnaast maakt u kennis met de brede internationale academische beweging die Open Access is.