Zimbabwe en Somalië gingen Griekenland voor

In de nacht van 30 juni op 1 juli verliep de deadline voor Griekenland om €1,6 mrd terug te betalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Met het niet betalen van de schuld is Griekenland het eerste westerse land in de geschiedenis geworden dat tegenover het IMF in gebreke blijft. Zimbabwe en Somalië gingen de Grieken al voor. Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan Erasmus School of Economics, geeft zijn mening in Het Financieele Dagblad, d.d. 1 juli 2015.

'De meeste landen zien het belang in van het IMF. Daarom hebben overheden hun schulden bij mijn weten uiteindelijk altijd terug betaald. Betalen de Grieken niet, dan wordt het heel lastig om alsnog toegang te krijgen tot de internationale kapitaalmarkten. Andere landen zullen Griekenland ook geen geld meer lenen.' Aldus de Vries.

Meer informatie

Zie hieronder voor het volledige artikel in Het Financieele Dagblad, d.d. 1 juli 2015