Ervaringen van afgestudeerden - Bachelor in Bedrijfskunde - BSc

CSS Further information

[Hier stond HTML. PageId: 256255]

Bachelor in Bedrijfskunde

Ervaringen van afgestudeerden

Miranda Berkhof, afgestudeerd Bachelor in Bedrijfskunde

"Mijn studie helpt mij nog elke dag."

Mijn eerste en huidige baan vond ik als consultant bij McKinsey & Company, een gerenommeerd strategisch adviesbureau. Als consultant geef ik professioneel advies en zorg ik dat onze cliënten nieuwe inzichten krijgen en mogelijkheden zien. Het werk is ontzettend divers: elke drie maanden een andere cliënt in een ander functioneel gebied, industrie en/of land. Het is een uitdagende baan en geen enkele dag is hetzelfde, kortom; mijn werk vraagt om 200% inzet.

De kennis en ervaring die ik meekreeg van mijn studie helpen me nog elke dag. Ik weet voldoende van alle functies binnen een bedrijf om er meer van te willen en kunnen begrijpen. Een ander voordeel is dat ik vanuit een bedrijfskundig framework kan denken en alle inzichten aan elkaar kan knopen.

De studie in Rotterdam vond ik enorm veelzijdig, zowel binnen als buiten de collegezaal. Theorie, praktijk, tentamens, verslagen, teamwork of alleen aan de slag: alles kwam aan bod. Naast de studie was er voor mij ook genoeg te beleven: binnen de studievereniging, of als studentassistent en als ambassador. Door mijn uitwisseling naar Wharton Business School in Philadelphia en mijn stage bij Roland Berger Strategy Consultants kreeg ik bevestigd waar ik professioneel gezien helemaal voor wilde gaan: consultancy.

 

 

RSM is steeds een uitdaging én een helpende hand geweest. Voor mij is Bedrijfskunde dé opleiding voor een zeer veelzijdige baan in de meest uiteenlopende functies en werkvelden.

Steffen Kalverboer, afgestudeerd Bachelor in Bedrijfskunde

"Het sterke internationale karakter van de studie gaf een perfecte start."

Ik ben Steffen Kalverboer, ondernemer en alumnus van Bedrijfskunde, afgestudeerd in 2003 met als specialisatie Strategisch Management. Direct na mijn studie heb ik Creator Meeting Support opgericht, een toeleverancier van support producten voor internationale congressen en evenementen. De studie Bedrijfskunde heeft veel betekend voor mij en mijn carrière als ondernemer. Het sterke internationale karakter van de studie gaf een perfecte start in het aangaan en onderhouden van nieuwe relaties met klanten en leveranciers. Daarnaast vormen de brede inhoudelijke opzet en praktisch insteek middels cases, een uitstekende voorbereiding op alle aspecten van het internationale zaken doen. Strategische en financiële planning, personeelsbeleid, productinnovaties, marktintroducties; je ontwikkelt overal kennis en affiniteit voor, om het na je studie direct te kunnen gebruiken en verder door te ontwikkelen. Zeker met opzetten van mijn eigen bedrijf komt dit zeer goed van pas. Ook binnen andere bedrijven en organisaties ben je snel een allrounder, met toch altijd een specialisme.

De economische diversiteit, schaal en dynamiek van de stad Rotterdam maken het een perfecte plek om Bedrijfskunde te studeren. Of het nou gaat om grote multinationals, specialistische bedrijven of creatieve start-ups, alles vind je in deze stad. Ook na de studie Bedrijfskunde blijf ik in contact met oud mede-studenten en RSM, middels het uitgebreide Alumni beleid en natuurlijk ook in vele zakelijke omgevingen in binnen- en buitenland.