Ontwerp

Flexibel en toekomstgericht

Het architectenbureau Paul de Ruiter heeft het gebouw ontworpen als een flexibele structuur. Binnen en buiten lopen zoveel mogelijk in elkaar over. Studenten en bezoekers kunnen vanaf de Plaza het gebouw vrij inlopen, en komen zo direct uit in het atrium, waar alle verdiepingen op uitkomen. Toegankelijkheid, transparantie, overzicht, daglicht en zichtbaarheid vormen de sleutelbegrippen.

Duurzaam

Het nieuwe onderwijsgebouw krijgt een duurzame klimaatinstallatie, en optimale isolatie, natuurlijke ventilatie en een minimale technische installatie, volgens het principe ‘natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet’. Duurzame technieken zoals warmte- koudeopslag in de bodem, sturing aanwezigheid, optimaal daglicht, energieterugwinning, slimme verlichting dragen bij aan het doel een zeer energiezuinig gebouw te realiseren. Een GPR-score van 8,5 wordt beoogd om de duurzame ambities te toetsen.

Vragen?

Meer weten over de realisatie van Polak Building? Neem dan contact op met het Frontoffice van University Support Centre: 

campusunderconstruction@eur.nl
Projectleider: Bram Priem